KADİR AYDAR SİYASİ YASAK SON DAKİKA: Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar siyasi yasak kararı araştırmaları hızlandırdı. Kadir Aydar siyasi yasak kararı neden geldiği vatandaşları merak ettirdi. Peki, Kadir Aydar kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

KADİR AYDAR SİYASİ YASAK SON DAKİKA: Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sırada yer alan Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar siyasi yasak kararı geldi. Adana 8. BAM Ceza Dairesi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak getirildiğini açıkladı. Siyaset yapmayan sanıklar beraat ederken siyaset yapan sanıkların cezası onandı. Peki, Kadir Aydar kimdir, kaç yaşında, nereli? Kadir Aydar suçu ne? İşte merak edilenler..

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDAR SİYASİ YASAK

Adana 8. BAM Ceza Dairesi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında kararı açıkladı. İstinaf incelemesinde bulunan ve tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası alan Kadir Aydar dosyası karara bağlandı. Kadir Aydar, "Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

KADİR AYDAR KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

6 Haziran 1988 Adana Ceyhan doğumlu Kadir Aydar ilkokul, ortaokul ve liseyi Ceyhan'da tamamladı. İstanbul Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı Bölümünü bitiren Kadir Aydar Çukurova Üniversitesi Yönetim Pazarlama ve Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamladı. Müteahhitlik yapan Kadir Aydar, CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevini yaptı. 31 Mart 2019 yılında Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Kadir Aydar evli.

Kaynak: HABER MERKEZİ