KADİR GECESİ CİNSEL İLİŞKİ GÜNAH MI DİYANET: Kadir Gecesi Cinsel İlişki Haram Mı? Kadir Gecesinde Cinsel İlişki Olur Mu?

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi eldi çattı. 5 Nisan Cuma günü idrak edilen Kadir gecesi cinsel ilişki günah mı merak edildi. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı Kadir gecesi cinsel ilişki sorgusu başladı. Peki, Kadir gecesi cinsel ilişki olur mu? İşte yanıtı..

KADİR GECESİ CİNSEL İLİŞKİ GÜNAH MI DİYANET: Kadir Gecesi Cinsel İlişki Haram Mı? Kadir Gecesinde Cinsel İlişki Olur Mu?

Müslümanlar için çok özel olan Kadir gecesi cinsel ilişki günah mı sorusuna yanıt aranmaya başladı. 5 Nisan Cuma gecesi eda edilecek olan Kadir Gecesi'nde cinsel ilişkiye girmenin günah olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Hz. Muhammed'e Kur'an'ı Kerim'in vahyedilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir gecesi için eller semaya kalmaya başladı. Milyonlarca vatandaş dua kapısını araladı. Peki, Kadir gecesi cinsel ilişki haram mı? Kadir gecesi cinsel ilişki olur mu? İşte merak edilenler..

KADİR GECESİ CİNSEL İLİŞKİ GÜNAH MI DİYANET?

Kadir gecesi cinsel ilişki günah mı Diyanet merak edenler için hemen söyleyelim ki Kadir Gecesi'nde ilişkiye girmenin sakıncası yok. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu bir programında bu soruya açıklık getirdi. Nihat Hatipoğlu, "Kandillerde eşimle birlikte olursam günah olur mu?" sorusuna "Kandillerde evlenmenin, gerdeğe girmenin, eşlerin birbirleriyle yakınlaşmasının dini açıdan bir mahsuru yok. Günah değil. Bana çok soruyorlar umrede karı-koca yakınlaşabilir mi? Yakınlaşabilir tabii... Edebe aykırı değildir. Sadece ihramlıyken birleşmek ve kadın adetliyken birliktelik caiz değildir" yanıtını verdi.