KADİR GECESİ REGL OLMAK: (Adet) Regl İken Kadir Gecesi Nasıl İbadet Edilir? Adetli Olan Kadınların Kadir Gecesi İbadetleri

Bin aydan daha hayırlı görülen Kadir Gecesi regl olanlar ne yapmalı merak edildi. 5 Nisan Cuma günü eda edilen Kadir gecesi nedir ne anlama gelir merak eden vatandaşlar bu özel günde adet olurlarsa nasıl ibadet edeceklerini sorguladı. Peki, regl iken Kadir gecesi nasıl ibadet edilir? İşte yanıtı..

KADİR GECESİ REGL OLMAK: (Adet) Regl İken Kadir Gecesi Nasıl İbadet Edilir? Adetli Olan Kadınların Kadir Gecesi İbadetleri

Müslümanlar için özel bir yeri olan Kadir gecesi sorgulamaları başladı. 11 ayın sultanı Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir gecesi yapılacak ibadetler araştırıldı. Bu özel günün kutsallığına inanan Müslümanlar Kadir gecesi nedir ne anlama gelir araştırdı. Bugün dua kapılarının ardına kadar açılacağını bilen vatandaşlar Kadir gecesi regl olanlar ne yapmalı sorguladı. Peki, regl iken Kadir gecesi nasıl ibadet edilir? Kadir gecesi adet olanlar ne yapmalı? İşte Kadir gecesi regl olmak sorusunun yanıtı..

KADİR GECESİ REGL OLANLAR NE YAPMALI?

Kadir gecesi Regl olanlar ne yapmalı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için hemen söyleyelim ki bu özel gecede her Müslüman namaz kılarak dua etmeli. 5 Nisan Cuma günü eda edilen Kadir gecesi regl olan kadınların namaz kılması, oruç tutması ve mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerim'e dokunması haramdır. Bu nedenle Kadir gecesi adetli olan kadınların bol bol dua edip zikir yapması önerilir. Muayyen (adet) günlerini yaşayan kadınlar Kadir gecesi dua ve zikir manası taşıyan ayetleri ezberden okuyabilir. Öte yandan Kelime-i şehadet, kelime-i tevhid, tövbe istiğfar, salavat okumak, tefekkür etmek ve tesbih çekmek Kadir gecesi regl olanların yapabileceği ibadetler arasında yer alır. Güçleri nispetinde hayır hasenat niyeti ile sadaka verebilirler.

KADİR GECESİ NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Kadir kelimesi “güç, şeref, hüküm, kıymet” anlamlarına gelir. Kadir Gecesi terkibi ise dinî literatürde Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece manasına gelir. Zaman ve mekanlar, kendilerinde vuku bulan önemli hadiselerle değer kazanır. Kadir gecesinde İslam peygamberi Hz. Muhammed'e Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başladığı kabul edildiği için oldukça özeldir.