Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor

Gıda sektöründeki pahalılık durduralamaz bir hal alırken vatandaşlar tarafından sosyal medyada da isyan bayrakları çekildi.

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor

Türkiye’de günden güne artış gösteren enflasyon her alanda kendini belli ederken en çokta gıdayı vurdu. Son dönemde maliyetleri gerekçe göstererek fiyat artışı yapan restoran ve kafelerde yemek yiyip bir şeyler içmek vatandaşlar için lüks haline geldi. TÜİK’in mart ayı için açıkladığı enflasyon verilere göre lokanta ve otellerdeki yıllık artış yüzde 94,97 oranıyla, yüzde 68,50 olarak açıklanan TÜFE’nin üstünde kaldı.

BOYKOT ÇAĞRISI

Ramazan ayının sona ermesiyle beraber bayram tatillerine yurtdışına gezmeye giden yurttaşlar gıda sektörünün Türkiye'ye kıyasla daha uygun olduğunu gördü. Bazı kişiler sosyal medyada “Fahiş yemeğe boykot” kampanyası başlatarak “Dışarıda yiyip içmiyorum” diyerek, 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara gitmeme çağrısı yaptı.

GÜNDEM OLDU

#fahişyemeğeboykot başlığıyla başlayan paylaşımlarda finansal piyasalar uzmanı İris Cibre, "Bize sattıkları, kalitesi de iyice bozulmuş, yemeklerin fiyatı normal bir kâr ile açıklanamaz. Asla kabul etmiyorum." derken, tepkilerde çığ gibi büyümeye devam ediyor. İşte o tepkilerden bazıları..

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor - Resim : 1

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor - Resim : 2

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor - Resim : 3

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor - Resim : 4

Kafe ve restoranlara isyan: Fahiş fiyata boykot başlıyor - Resim : 5

Kaynak: HABER MERKEZİ