KAİDEF’in hedefi 41 dernek!

6 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Kocaeli Anadolu İlleri Dernekleri Federasyonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Alican Kazgan, birlik ve beraberlik mesajı verdi

KAİDEF’in hedefi 41 dernek!

Kocaeli Körfez Ağrılılar Derneği, Kocaeli Van Çaldıran Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, KOCAELİ Siirtliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KOSİDER), Kocaeli Karslılar Derneği (KOCKAD), Kocaeli Anadolu İlleri Dernekleri Birliği(KAİD-BİR) ve Kocaeli Mardinliler Derneği’nin birleşmesi ile kurulan ve 20’ye yakın dernekle de temasları devam eden Kocaeli Anadolu İlleri Dernekler Federasyonu (KAİDEF) tanıtım toplantısı bugün Antikkapı Restoran’da yapıldı. Federasyonun başkanlığını Alican Kazgan üstleniyor. Etkinlikte konuşan dernek başkanları federasyon bünyesinde 41 derneği bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

ORADAYDILAR

Federasyonu oluşturan derneklerin başkanları misafirleri kapıda karşıladı. Geniş katılımın olduğu etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan Aydın, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil İbrahim Dokuzlar, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Mehmet Candemir, CHP Körfez İlçe Başkanı Gülseren Solmaz, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, KASKF Başkanı Murat Aydın, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol katıldı.

“KURUCULARA TEŞEKKÜR”

Etkinlikte konuşan Fedarasyon Başkanı Alican Kazgan, “Kocaeli Anadolu Dernekleri Olarak, Yaklaşık 12 yıla dayanan bir geçmişin sonucunda yapmış olduğumuz faaliyetler ve istişareler neticesinde, bu yapıyı daha üst seviyelere taşımak adına herkese ve her kesime ulaşmak için, önceliğimiz olan, kocaelilik bilinci ile tüm hemşeri derneklerimizle ortak paydada buluşup, kültürlerimizi yaşamak ve yaşatmak adına bugün bu federasyonumuzu hayata geçirdik. Bu aşamada her türlü zorluğa göğüs geren, Kurucu derneklerimize ve yönetimine sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

“AYRIM GÖZETİLMEYECEK”

Bu yapının içinde din, dil, ırk, mezhep ve siyaset ayrımı gözetmeksizin, herkesin doğmuş olduğu bölgedeki kültürünü doymuş olduğumuz Kocaeli’de yaşatmak olacaktır. Üstlenmiş olduğumuz misyon ve vizyon gereği, gençlerimizin enerjisi, büyüklerimizin tecrübesi ile muasir medeniyetler seviyesine ulaşmak için, her daim halkımız ve kurumlarımız arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Anadolu Dernekler Federasyonumuz, bu topraklarda oluşan siyasi, sosyal, kültürel ve teşkilatlanmaya dair tecrübeyle birlikte, Bu anlamda hareketimiz özgün, kökü derinlerde olan, dinamik bir yapılanmadır.

“BİRİLİKTE HAREKET ETMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Edindiğimiz tecrübe birikimi her an yeni bir çalışmaya dönüştürerek yapısal kimliğini güçlendiren Anadolu dernekler Federasyonumuz, çeşitli alanlarda hizmetlerde bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Gençlik, kadın, aile, eğitim, sosyal yardim, fikir, kültür ve sanat; hareketlerimizden oluşmaktadır. Federasyonumuz Ehliyet ve liyakatin, katılımcı meşveretin ve kurumsal önderliğin esas alındığı, insan/aile merkezli ve medeniyet eksenli bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir. Anadolu dernekler Federasyonumuz; ülkemizin doğusundan ve batısından, kuzeyinden ve güneyinden yer alan çeşitli il, ilçe ve beldelerde aynı idealler için çalışmalar yapmak ve kuruluşlarımızla birlikte hareket etmeyi hedeflemektedir” dedi.

“ORTAK AKILLA ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir siyasi ayrım gözetmeden tüm vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Bu belediyelerin olmazla olmaz görevlerinden biri. Bizler tüm derneklerimizin toplantılarına katılmaya gayret ediyoruz. Bizim ortak akılla çalışmamız lazım. Kocaeli’ye değer katmak için ne lazımsa yapıyoruz” ifadelerini kullandıktan sonra federasyona başarılar diledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ