Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KAISİYAD üyelerini üniversite ile buluşturdu!

KAISİYAD üyesi iş insanları Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile bir araya gelerek sanayi ve üniversite işbirliği üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

KAISİYAD üyesi iş insanları

Kars, Ardahan, Iğdır Sanayici ve İş İnsanları Yardımlaşma Derneği (KAISİYAD) üyesi iş insanları bugün Kartepe’de bulunan Dedeman Otel’de bir araya geldi. KAISİYAD başkanı Haşmet Uçar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna, kurucu başkan Haluk Mamik, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe, İYİ Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Haluk Tamyüksel, DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, çok sayıda dernek başkanı, iş insanı katılım sağladı. Programda iş insanları ile Kocaeli Üniversitesi arasında iletişimin güçlenmesi için fikir alışverişi yapıldı. Program sonunda derneğe emeğin geçen isimlere plaket taktim edildi.

 

“KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİ BİLGİ SAYESİNDE ELDE EDİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan KAISİYAD başkanı Haşmet Uçar, “Derneğimiz iki ayda bir değerli konu ve konuklarla sizlerle buluşmak için hazırlık yapıyor. Ekonominin zorlaştığı bu dönemlerde pozitif enerji için dostlarımızı arkadaşlarımızı bir arada görmek için etkinlikler yapıyoruz. Bu enerjiye bilginin de eklenmesi gerektiğini düşündüğümüzden dolayı üniversitenin de sanayi ve ticaretin içine girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Artık dünyada katma değerli ürünleri bilginin sayesinde elde ediyoruz. Bilgiyi ticaretin içine kattığımızda katma değer ürünlerde daha fazla kazanmak için sayın rektörümüzü davet ettik. Üniversite ile sanayinin karşılıklı sürdürülebilir ilişki kurabilmesi ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“HESAP YAPMAK KOLAY DEĞİL”

Kurucu Başkan Haluk Mamik ise, “Bugün burada bulunmamızın nedeni sayın rektörümüz bir fuar organizasyonu yapıyoruz. İŞ insanlarımız, ve sanayicilerimiz ile katkıda bulunacağız. Bu katlımı sağlarsak hepimiz için iyi olur. Hepimiz ticaret ile uğraşıyoruz. Bu dönemi atlatacağız. Şuan enflasyon dönemi var. Hesap yapmak kolay değil. Projelerimiz ile yola devam edeceğiz” dedi.

“BİR BİR TEMEL”

DEVA Partisi İl Başkanı Zeynep Aydın Sudan yaptığı konuşmada, “Güzel bir temel atılacak bu kahvaltı sonrası. Bu güzel birlikteliği bilim adına gerçekleştirdikleri için, ilim adına yaptıkları için her konuda destek olacağımı belirtmek isterim” ifadelerin kullandı.

“SİZLERİN EVLADIYIM”

Daha sonra söz alan İYİ Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Haluk Tamyüksel ise, “Adaylıktan öte kurucusu olduğu derneğin böyle etkinlikler yapması gururlandırıyor. Mensubu olduğum yörenin evladı olarak, bugün Kartepe Belediye Başkan adayı olarak karşınıza çıkmak beni duygulandırıyor. Ben sizlerin evladıyım, sizlere emanetim. Gururla anacağınız bir evladınız olarak karşınıza 1 Nisan tarihinde çıkmak istiyorum” dedi.

“PARTİ DEĞİL EKİP SEÇİYORUZ”

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe yaptığı konuşmada, “Bu derneğin bir üyesi olarak burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Seneler önce buraya göç ettik. Kimimiz eğitim kimimiz aş için bu kente geldik. Artık bu kentin değeriyiz, bu kentin sağlık sisteminde, hukuk sisteminde, iş dünyasında yer alıyoruz. Buraya sizden destek istemeye gelmedim. Hepimiz aynı partiye mensup olmayabiliriz. Yerel seçimlerde siyasi parti seçmiyoruz. Bu kenti yönetmeye talip bir ekip seçiyoruz. Derince’de geçtiğimiz dönem az bir oyla kazanamamıştık. Yarım kalan hikayemizi sizlerin desteği ile tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“AŞ İÇİN GELİP AŞ VERDİNİZ”

Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya ise konuşmasında, “Uzun yıllardır bu kentte yaşayan bir kardeşiniz olarak salonunda neredeyse yüzde 80’ini tanıyorum. Eğitim için, çalışma için, aş için gelen bu topluluklar bugün eğitim sağlayan, istihdam sağlayan, aş veren iktisada katkı sunan bir topluluk oldu. Bu kentte çok önemli limanlar, kuruluşlar mevcut. Rektörümüz sanayiyi, kenti üniversite ile buluşturma adına bizi sürekli motive ediyor. Bugün bu kent Türkiye’de üretilen otomotivin yüzde 40,6’sını, metalin yüzde 20’sini tek başına üreten bir kent. 341 yabancı yatırımcı var. 71 ilin toplam ödediği vergiyi tek başına Kocaeli ödüyor. Avrupa’nın 6 numarasıyız. Bu kentin bu noktaya gelmesinde katkınız inanılmaz büyük” dedi.

 

“ÜNİVERSİTEYİ HALKIN AYAĞINA GETİRMEK LAZIM”

Son olarak kürsüye çıkan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, “Hepimizin ortak paydası Kocaelili olmak. Burada gelişiyoruz. Buraya hizmet ediyoruz. Farklı siyasetten kişilerin bulunması da ülkemiz adına sevindirici. Çok ciddi müteahhitler var. 8 yıl başhekimlik yaptım. Her işi severek yaptım. Artık sanayiden, teknolojiden mühendislikten bahsedeceğiz. İlk rektör olduğumda şehirdeki herkesi Üniversiteli yapacağız demiştim. Bu bağlamda tüm hemşeri dernekleri ile sanayi kuruluşları ile bir araya geldik. İstanbul üniversitesi kapılarını halka açtı biz o bağlamda kapımız açmadık. Üniversite eğitim kurumu üniversiteyi halkın ayağına götürmek lazım. Araştırma Üniversitesi olmamız lazım dedik. Çok ciddi sanayi kuruluşları. İZAYDAŞ’ı gezdik çevre ile ilgili her türlü araştırmanın yapıacağı laboratuvarı var, prometeonu gezdik çok ciddi laboratuvarları var. Biz Kocaeli Üniversitesi olarak şehrin emrindeyiz, ama aynı zamanda şehrimiz için önemli bir fırsat.

“İŞÇİSİZLİK PROBLEMİ VAR”

Düşük gelirli ailelerin çocukları var İş Dünyasına sesleniyorum. Çok kıymetli çocuklar var. Zordan gelen çocuklar başarıya aç çocuklar. Onlar desteklenirse daha iyi başaracaklardır. Bir işsizlik problemi var bir de işçisizlik problemi var. Mavi yaka sıkıntısı olduğunu sanayi kuruluşlarını gezince görüyorum. Bu nedenle Marmara Kariyer Fuarı organize ediyoruz. Bir güz şenliği yaptık. Kulüplerimiz hem eğlendi hem yaptıklarını anlattı. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Çocuklarımız kendilerini daha güvende hissetti.