Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Cansu Kızılkaya

Kamil Şirin İzmit’e kalite katar

Türkiye 31 Mart tarihinde yerel seçim için sandık başına gidecek. Sadece 65 günün kaldığı seçimlerde, seçmen 5 sene boyunca şehirlerini emanet edecek isimleri belirleyecek.

Ancak 2024 seçim süreci 2019 yılının aksine yavaş ilerliyor. Siyasi partilerin tümünde kararsızlık hakim. Herkes adayını açıklamak için birbirini bekliyor. Bu da partiler için yerel seçimlere ne kadar önem verildiğinin işareti.

2019 yılından bu yana Türkiye’de pandemiden ekonomik sıkıntıya kadar birçok sorun yaşandı. İktidar bu yüzden yerel seçimler için daha sıkı çalışıyor. Muhalefet partileri de nokta adaylarla seçim yarışına dahil olmaya çalışıyor.

Henüz yerel seçim rüzgarını ardımıza alamadık… Bu yüzden adaylar konusunda kesin yargılardan kaçınmak gerekiyor. Günler akıyor, biz de hep birlikte seçim yarışının kızışmasını bekliyoruz.

İlimizin en önemli ilçelerinden İzmit’te CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet yeniden aday olarak belirlendi. Ancak bu adaylık kolay olmadı. Hürriyet adaylık hakkını elde edebilmek için 3 isim ile ön seçim yarışına girdi. Sonuç olarak fark atarak CHP’nin İzmit adayı oldu.

5 yıldır CHP’nin hakimiyetinde olan İzmit Belediyesi için diğer partiler de temkinli davrandı. Hüriyet’in adaylığının kesinleşmesi sonrası partilerin hazırlıkları daha çok hızlandı.

AK Parti önümüzdeki günlerde adayını açıklayacaktır. İYİ Parti’de bu yerel seçimlerde İzmit için tek başına yarışacak. 2023 yılını istifa ve ihraçlarla geçiren ve millet ittifakından ayrılan İYİ Parti İzmit adayını açıklamaya hazırlanıyor.

İYİ Parti’nin İzmit adaylığı için birçok isim konuşuluyor, yazılıyor. Masadaki isimlerin arasında Anayurt Yayınları’nın sahibi Mustafa Anayurtlu, İzmit ilçe yöneticisi Avukat Mahir Fuat Metin, İYİ Parti İl Başkan yardımcısı Emre Evren ve Mehmet Kamil Şirin var.

Partinin geçtiğimiz dönem 3’üncü sıra milletvekili adayı Mehmet Kamil Şirin ile daha önce tanıştım. Kendisi milletvekili adayı olduğu dönemde bir röportaj yapmıştım. Ceza avukatı Kamil Şirin ile ettiğimiz sohbet sırasında kendisini daha yakından tanıdım.

Partiye 1,5 sene önce rahmetli Şanbaz Yıldız’ın davetiyle katılan Kamil Şirin milletvekili seçilemedi. Ancak ben o dönem sohbet ettiğim bazı vatandaşlardan dahi Kamil Şirin ismini duyuyordum.

Hatta 3’üncü sırada olan Kamil Şirin için İYİ Parti’ye oy vereceğini söyleyen de vardı. ‘Partide köklü bir geçmişi olmayan bir isim nasıl böyle tanınıyor’ diye çok şaşırmıştım.

O zamanlar kirlenmiş siyaset içerisinde yeni bir yüzün varlığının insanları memnun ettiğini düşündüm. Bence yerel seçimlerde  siyaseten temiz, samimi bir adayın varlığı bir partiye belki seçim kazandırmaz ama artı değer katar.

Bu yüzden bundan 5 ay önce İYİ Parti İzmit için en doğru adayın Kamil Şirin olduğunu ifade etmiştim. Hatta birkaç kez meslektaş arkadaşlarım ile konuşurken bu durumu söyledim. Madem İYİ Parti seçime kendi adayı ile katılacaktı, ben de Kamil Şirin’in doğru aday olabileceğini düşünmüştüm.

Kamil Şirin İzmit’i kazanabilir mi?, Ne kadar oy alır?, Partisine ne katar? bunları konuşmak için daha erken.  Şirin’in adaylığı açıklandıktan sonra bunları da tek tek konuşuruz.

Gürcü olan Şirin Kocaeli Barosu’nda da önemli görevlerde bulunmuş bir isim. Şehirde tanınırlığı olan, kendini iyi yetiştirmiş donanımlı bir aday profili taşıyor. Ancak siyasi arenada uzun süreli bir tecrübesi yok. Belki bu kendisi için bir dezavantaj olabilir.

Meral Akşener ilk kez memleketi olan İzmit’te kendi adayı ile seçime girecek. Aday gösterildiği takdirde Kamil Şirin ismi tarihi açıdan da büyük bir öneme sahip olmuş olacak.

Kamil Şirin ismi siyasette yeni olması ve donanımlı olmasıyla Akşener’in dikkatini çekmiş olabilir. Önümüzdeki günlerde Şirin’in adaylığının resmiyet kazanarak açıklanması bekleniyor.

Ve ayrıca İYİ Parti lideri Akşener’in kendi memleketinde ittifaksız girdiği ilk yerel seçimde ne kadar başarılı olacağını hep birlikte görmüş olacağız.

Meral Akşener ve Kamil Şirin… 

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Cansu her yazını heyecanla okuyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum. Farklı açıdan durumları değerlendirebilmen ilgimi çekiyor. Emeğine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER