Kamuda tasarruf servisçileri fena vurdu: Çok etkilenecekler!

Kamuda tasarruf paketi kapsamında personel servislileri kaldırılacak. Durumdan dolayı mağdur olacaklarını belirten Kocaeli Servisçiler Odası Başkanı, “Kamudan önce özel sektör, personel araçlarında tasarrufa geçti. Şu an 150 aracımız boşta” dedi.

Kamuda tasarruf servisçileri fena vurdu: Çok etkilenecekler!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi’ne göre üç yıl boyunca araç ve bina alınmayacak. Kamu çalışanlarının lojman ve servisleri kaldırılacak.

SERVİSÇİLER TEDİRGİN

Milyonlarca memuru ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında alınan personel servislerinin kaldırılması kararı, çalışanlar arasında büyük tepkiye neden oldu. Kamuoyunda karar ile ilgili çözüm önerileri tartışılırken servisçiler ise bu durumdan endişeli.

YOK OLUŞLARININ BAŞLANGICI MI?

Tasarrufun en büyük mağdurlarından olan servisçiler bu durumu yok oluşlarının başlangıcı olarak görüyor. Mazot, tamir, kasko gibi birçok gider kapısı ile mücadele eden servisçiler kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

KAMUDAN ÖNCE ÖZEL SEKTÖR BAŞLADI

Kocaeli’de 6 bin 623 P plaka aracın olduğunu belirten Şenol İkizek, “Kamudan önce özel sektör personel araçlarında tasarrufa geçti. Birçok fabrika güzergahlarda birleştirmeler yaptı. 3 ay önce tasarruf yapmaya başladılar. Bu yüzden 150 tane aracımız boş kaldı.

KOCAELİ-ANKARA KARŞILAŞTIRMASI

Kamuda personel servisi kaldırılma olayı henüz netlik kazanmadı. Şu an onun için kesin konuşmamak lazım. Yankılarını daha hissetmedik. Tabiki etkileneceğiz, esnaflarımız mağduriyet yaşayacak. Ancak Kocaeli’de Ankara’daki kadar kamu servisi geleneği yok.

“MAĞDURİYET YAŞAYACAĞIZ”

Ankara memur şehri. Şehrimizde Ankara’daki kadar kamu personeli yok. Ancak önümüzdeki günlerde servisçi arkadaşlarımız mağduriyet yaşayacaktır. Türkiye genelinde yaklaşık 110 bin servisçi esnafı var. Diğer illerdeki servisçiler de bizim arkadaşlarımız. Onların mağduriyeti bizim mağduriyetimiz” dedi.

Kamuda tasarruf servisçileri fena vurdu: Çok etkilenecekler! - Resim : 1

Şenol İkizek

Kaynak: Cansu Albayrak