KANDİL GÜNÜ ALKOL İÇMENİN GÜNAHI VAR MI? Kandil günü alkol almak günah mı?

14 Eylül Mevlid kandili günü mübarek Mevlit kandilini kutlayan vatandaşlar alkol tüketimine odaklandı. Peygamber Efendimizin doğum günü olan mübarek Mevlit kandilinde içki içmek günah mı araştırıldı. Peki, kandil günü içki içmek günah mı? İşte kandil günü alkol içmenin günahı..

KANDİL GÜNÜ ALKOL İÇMENİN GÜNAHI VAR MI? Kandil günü alkol almak günah mı?

Kandil günü alkol içmenin günahı araştırması yapan vatandaşlar araştırmaları hızlandırdı. Müslümanlar için özel bir yeri olan kandil günlerinden sonuncusu geldi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişini müjdeleyen Mevlid kandili faziletleri vatandaşların gündemine girdi. 14 Eylül Cumartesi günü eda edilen Mevlid Kandili içki içmenin günah olup olmadığı sorgulanmaya başladı. Peki, kandil günü alkol almak günah mı? İşte kandil günü alkol içmenin günahı..

KANDİL GÜNÜ ALKOL İÇMENİN GÜNAHI

İslam dininde büyük önem taşıyan kandil günü alkol almak büyük bir günahtır. Alkol dinimizin yasakladığı şeyler arasındadır. Kandil gecesi alkol almak günahın daha da büyümesine sebebiyet verir. Ancak içki içmek sadece kandil günü değil sürekli caiz değildir. Kandil gecelerinde Allah’a tövbe etmek, rahmetini istemek, dua okumak, ibadet yapmak, hayırda bulunmak gibi güzel işler yapmak, müminler için çok faziletli ve sevaptır.

Kaynak: HABER MERKEZİ