Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kandil Simidi Yapılışı

Rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili ibadetleri yapılıyor. İslam alemi için önemli olan bugünde bir yandan da kandilin temsilcisi Kandil Simidi nasıl yapılır araştırılıyor. İşte kandillerin vazgeçilmezi çıtır çıtır Kandil Simidi tarifi..

Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kandil Simidi Yapılışı

Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kandil Simidi Yapılışı

Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak adlandırılan Mevlid Kandili, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da eda ediliyor. Bu yıl 26 Eylül Salı gününe denk gelen Mevlid Kandili gününde dualarla idrak ediliyor. Kandil deyince akla gelen Kandil Simidi de bugün önemli görülüyor. Arama motorlarında binlerce vatandaş kandil simidi nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz çıtır çıtır kandil simidi tarifi...

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil günlerinin en çok aranan maddesi kandil simidi 26 Eylül Salı günü eda edilen Mevlid Kandili ile araştırılmaya başladı. Türkiye'de yapılan özel bir simit türüdür. Genellikle hafif tatlıdır ve susamla kaplıdır. İşte geleneksel bir kandil simidi tarifi..

Malzemeler:

125 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)

Yarım paket kabartma tozu (yaklaşık 5 gr)

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 - 3.5 su bardağı)

Tuz (bir tutam)

Kandil Simidi Nasıl Yapılır? Kandil Simidi Yapılışı - Resim : 1

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Susam

Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabında margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı (sarısını ayırın), sirke ve mahlebi karıştırın.

Üzerine kabartma tozunu, tuzu ve azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlak simit şekli verin. Simit şekli verirken önce yuvarlak bir rulo yapın sonra iki ucunu birleştirerek simit şeklini oluşturun.

Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla simitlerin üzerine sürün. Ardından bol susama batırarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız kandil simitlerini soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!