Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra’da hayat normalleşiyor

Hafta sonu meydana gelen şiddetli yağış sonrası sel felaketini yaşayan Kandıra’da hayat normale dönüyor

Hafta sonu meydana gelen

Hafta sonu meydana gelen şiddetli yağışlarda en çok etkilenen ilçelerden biri Kandıra oldu. Metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra’da Sarısu Deresi ve Kanlı Dere taştı. Kandıra yolu trafiğe kapatılırken birçok ev ve iş yerini su bastı. Derelerin taşması otoparklardaki araçlara zarar verdi. Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarım alanları selden büyük zarar gördü.

KANDIRA’DA HAYAT NORMALE DÖNDÜ

İlçede yaşanan olumsuzluğun ardından Kandıra Belediyesi ekipleri ve ekipmanları ile sahaya indi. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU, İtfaiye, Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel ve su baskınlarının önüne geçmek için iş makineleri ile sele müdahale etti. Su basan evlerden sular tahliye edilirken, suyun akışının sağlanması için tıkanan mazgallar ve dere yatakları açıldı. Sokaklarda oluşan çamur ve birikintiler temizlendi. Ameliyat sonrası evinde dinlenen Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın koordinasyonunda yürütülen iki günlük yoğun müdahalenin ardından Kandıra’da hayat normale döndü.

“TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADAYDIK”

Kandıra Belediyesi ekipleri sokak sokak yapılan inceleme ve tespit çalışmasının ardından aciliyet esasına bağlı olarak selden etkilenen bölgelerde müdahale ve rehabilite çalışmalarına devam ediyor. Adnan Turan sosyal medya hesaplarından, “Tüm gücümüzle sahadaydık. Özellikle sahillerimizde yoğun sağanak yağış ve ardından su baskınları sonucu oluşan olumsuzlukları gece gündüz demeden çalışarak el birliği içinde bertaraf ettik. Kandıra’da çok şükür hayat normale döndü. Eksik kalan yerlerin de tamamının tespiti yapıldı. En kısa sürede tüm olumsuzlukları gidermek için çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim beterinden saklasın.’’ diye konuştu.

KANDIRA BELEDİYESİNDEN BARTIN’A DESTEK

Hayatın normale döndüğü Kandıra’da Başkan Turan, 1 kazıcı yükleyici kepçe ve iki personelini Bartın’da meydana gelen sel felaketine destek olmak üzere Bartın’a gönderdi.