Kandıralı grup AK Parti danışmasını bastı: Bakan Kurum konuşurken çöp tesisi protestosu!

Ak Parti il danışma kurulu toplantısında son dakika gelişmesi: Kandıralılar çöp tesisi eylemi yaptı.

Kandıralı grup AK Parti danışmasını bastı: Bakan Kurum konuşurken çöp tesisi protestosu!

AK Parti Kocaeli il teşkilatının il danışma kurulu toplantısı bugün Kocaeli kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyordu. Toplantıya katılan isimlerden biri de Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanı Murat Kurum’du.

SALONA GİRDİLER

Bakan Murat kurum danışma kurulu toplantısında kürsüye çıkıp konuşma yaptığı sırada Kandıra‘dan gelen yaklaşık 30-40 kişilik bir grup salona girdi.

BAKAN KURUM KONUŞUYORDU

Murat Kurum konuşma yaptığı sırada salona giren Kandıralılar “ kandıra yeşildir yeşil kalacak. Kandıra‘ya çöp tesisi istemiyoruz” gibi sloganlar attı. Kandıralı protestocu grubun sesini bastırmak için salonda bulunan ak partili gençlerde sloganlar atarak karşılık verdi.

Kandıralı grup AK Parti danışmasını bastı: Bakan Kurum konuşurken çöp tesisi protestosu! - Resim : 1

MURAT KURUM’DAN PROTESTOCULARA

Aradan geçen kısa bir sürenin ardından bakan Murat kurum Kandıralı protestocu gruba seslenerek, “Arkadaşlar biz de sizinle görüşeceğiz. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız gereken açıklamaları da yaptı. Lütfen toplantının yapılmasına müsaade edin” sözleriyle protestocu Kandıralılara seslendi.

OLAYSIZ DAĞILDILAR

Devamında Kandıralılar salondan çıkarıldı. Kongre merkezinin bahçesinde birkaç dakika daha slogan atan Kandıralılar daha sonra olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

BÜYÜKAKIN NE DEMİŞTİ?

Üçüncü konu katı atık bertaraf konusu. ÇED süreci Pazartesi günü yapılacak. Özet olarak şunu söylemek isterim. Kandıra'daki kardeşlerimiz ve Kocaeli’deki kardeşlerimiz şundan şüphe etmesinler. Biz kentimizin hiçbir konusunda insanımıza zarar verecek en ufak konunun içinde olmayız. Bundan sonra da olmayız. Biz bile isteye bu kentin insanına kötülük etmedik bundan sonra da asla etmeyeceğiz. Akçakese bölgesinde belirlediğimiz alanda tesis yapılmasına izin verilip verilmeyeceğine yönelik bir ÇED toplantısı yapılacak. 14 kurum araştırma yapacak. Bunların tamamına uzmanlar tarafından bakılacak.

Kandıralı grup AK Parti danışmasını bastı: Bakan Kurum konuşurken çöp tesisi protestosu! - Resim : 2

“KİMSEYE BİLGİ VERİLMEDİ DENMESİNİ HAKSIZ BULUYORUM”

Kimseye bir şey anlatılmadı deniyor. Bu da asla doğru değil. Kentin 10 yıllık mevzusu. Bu konu üzerinde defalarca bilgilendirme toplantıları yapıldı. Hiç kimseye bilgi verilmedi denmesini eksik ve haksız buluyorum. Defalarca kanaat önderleri ve muhtarlar ile toplantı yaptık. Bundan sonra da yapılacak. Kandıra'daki hemşerilerimize seslenmek istiyorum. Biz bile isteye, sadece bir inat uğruna hemşerilerimizin aleyhine olacak işin içinde olmayız. Başka alan yok mu diyorlar. Ben elimden geleni yaptım geciktirmek için. Son limitlerine kadar şansımızı denedik. Orada yanlış bir şey olmasına biz müsade etmeyiz. Bakanlık da etmez. Bize güvenin. İnatlaşmanın olmayacağını gerektiğinde hatadan dönüldüğünü bilinmesini istiyorum”

Kaynak: Serhat Güneş