Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Berkan Aslan

Kandıralılar ayağa kalktı çöp fabrikası…

Bildiğiniz üzere Kandıra’da bertaraf ve depolama tesisi yapılması planlanıyor.

 

Kandıra Akçakese’de planlanan projenin maliyeti 916 milyon tl ye mal olacak.  Toplamda 571 bin metre kare alana kurulacak olan tesis için Kandıralılar ayaklanmış ve yol kapatma eylemleri gerçekleştirmişti.

 

Geçtiğimiz hafta Çed toplantısı ( Çevre Etki Değerlendirmesi ) yapıldı. Vatandaşların katıldığı toplantıda gergin anlar yaşandığı için gerçek anlamda bir bilgilendirme toplantısı olmadı. Vatandaş gerçekleşmeyen Çed toplantısının tutanaklarını isteyerek burada bilgilendirme yapmadınız ve bunun tutanaklarını istiyoruz dediler.

 

Bildiğiniz üzere  Sefa Sirmen’in  Belediye Başkanlığı sürecinde İzaydaş kurulmuş ve özellikle Yahya Kaptan ve Ali Kahya bölgesi tesisin yaymış olduğu kötü kokudan dolayı yıllarca mağduriyetlerini dile getirmişlerdi.

 

Aradan geçen onca seneye rağmen sorunlar devam etmiş ve artık vatandaşlar İzaydaş’ın kötü kokusundan bıkmış durumdalar. Yeni yapılacak olan bertaraf tesisinin Alikahya’dan gitmesini ve nereye kurulacağının bir öneminin olmadığını dile getirdiler.

 

 

Birçok gazeteci ve vatandaş konuyla ilgili  Belediye Başkanını ve yönetimini suçluyor.Vatandaş Konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin yapılmamasından dolayı çok gergin. Vatandaşlar `Kandıra’da yapılmasın demiyoruz en uygun yerde yapılsın diyoruz` şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar.

 

 

Gelelim Çed raporlarına , raporlardaki bilgiler ile gerçekte olan bilgilerin çakıştığı bilim insanları tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Geçtiğimiz gün Nokta Tv ’ de Gündem Özel Programının dört değerli konuğu bizlerle birlikteydi.

Kocaeli Platformu Koordinatörü aynı zamanda İzaydaş Eski Atıksu Arıtma Baş Mühendisi Sayın Muammer Hakkı Ersöz, Kocaeli Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Yön. Kr. Başkanı aynı zamanda TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Sayın Mehmet Ali Elma, Genç Kandıralılar Derneği Başkanı Sayın Nurullah Özer ,  Kocaeli Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Av. Çiğdem Baloğlu İle çöp tesisini masaya yatırdık.

 

Çed raporunda tesisin yapılacağı alanda su yataklarının ve meraların bulunmadığı yazıyordu, aynı zamanda belediye yetkilileri bu projenin doğayı , hayvanları, yer altı sularını kirletmeyeceği ve zarar vermeyeceği yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı.

Konuyla ilgili programı detaylı izlemek için ;

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER