Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları

Kandıra'da çöp tesisi isteyen Kandıralılar bugün yapılmak istenen ÇED toplantısını yaptırmadı. Toplantı alanına gelen Yüzlerce Kandıralı 'Tahir istifa' şeklinde slogan attı

Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları

2019 yılında yapılan yerel seçimden kısa bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kentte ciddi ve tehdit edici bir çöp tesisi sorunu yaşandığını belirtmiş ve birinci önceliklerinin İZAYDAŞ dışında ikinci bir çöp tesisi kurmak olduğunun belirtmişti. Aradan geçen 5 yılda sadece çöp tesisinin yeri tartışıldı. İzmit, Gebze, Dilovası, Körfez, Derince ve Kandıra ilçelerinde çöp tesisinin yapılacağı araziler ile ilgili araştırmalar yapıldı. Son olarak çöp tesisinin Kandıra ilçesine yapılmasına karar verildi. Kandıralıların tepkisi sonrası çöp tesisi gündemi rafa kaldırıldı.

KANDIRALILAR KARARLI

Yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi, çöp tesisini İzmit-Kandıra Yolu üzerinde, Sokak Hayvanları Barınma Merkezi ile Kandıra Akçakese Köyü arasındaki hazine arazisinde yapılması için karar aldı. Bakanlık çöp tesisi için ÇED kararı almıştı. Duruma tepki gösteren Kandıralılar önceki haftasonu bölgede eylem yapmış ve Kandıra Yolunu trafiğe kapatmıştı.

TAHİR İSTİFA

Kandıralıların günlerdir beklediği ve hazırlık yaptığı ÇED toplantısı bugün sabah saatlerinde Kandıra Namazgah Kültür Merkezinde yapılmak istendi. Ancak çöp tesisine karşı kararlı olan Kandıralılar ÇED toplantısını yaptırmadı. ÇED toplantısı yapılamadı tutanağı isteyen Kandıralılar 'Tahir İstifa' ve 'Erol istifa' şeklinde slogan attı.

Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 1 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 2 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 3 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 4 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 5 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 6 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 7 Kandıralılar ÇED'i yaptırmıyor! 'Tahir istifa' sloganları - Resim : 8

Kaynak: Serhat Güneş