Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kanko; Büyükşehir’i almamak içten değil!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko TBMM’deki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’ne açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasının kapılarını Nokta Gazetesi’nden Aziz Muhammet Ulubaş’a açtı. Kanko, CHP’de yaşanan değişimi, yerel seçim sürecini ve örgütün durumunu değerlendirdi.

“LOKAL HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ”

CHP’de yaşanan değişime dair de konuşan Muhip Kanko, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok büyük bir parti olduğunu ve lokal hiçbir şeyi etkilemeyeceğini ifade etti. Kanko; “Cumhuriyet Halk Partisi çok büyük bir parti, kurultaylarla genel başkanını değiştiren bir parti. Dolayısıyla bir genel başkanın gidip yeni bir genel başkanın gelmesi ülkenin hiçbir yerinde olmadığı gibi CHP’de de hiçbir zaman lokal hiçbir şeye etki etmez” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİMİN İYİ OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ”

Değişimin karşılığını alacaklarını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr. Muhip Kanko, “Bir heyecan var bu heyecanı hepimiz birlikte taşıyarak, birlikte yaşayarak, konuşarak özellikle yerel seçimlerde iyi adaylar, doğru adaylar bulup önce Kocaeli’de yerel iktidarı sonra da yerel iktidardaki başarımızı ulusal bir seviyeye taşımak istiyoruz. Değişimin her zaman toplumda bir karşılığı olur biz de bunun karşılığının iyi olacağını tahmin ediyoruz” açıklamasını yaptı.
“HER TOPLANTIDA ÖN SEÇİM DEDİK”

Ön seçime dair de konuşan Muhip Kanko; “YSK’nın koyduğu yasalarla belirlenmiş bir takvim var bu takvim uygun olmadığı için ön seçim için şu anda bir şans kalmamış durumda” dedi. Her toplantıda ön seçimi istediklerini söyleyen Kanko, “Kemal Bey’le de milletvekilleriyle olan toplantıda ön seçimi belirtmiştik ama yönetim değişince ve takvim de çok sıkışınca ön seçim olması mümkün değil. Ön seçim yoksa toplumda karşılık bulmuş kişileri saptayarak temayül yoklamalarıyla, gizli anketle, topluma açık açık sorarak bunların hepsiyle bir karar verilecektir” açıklamasını yaptı.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ALMAMAK İÇTEN DEĞİL”

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Kanko, “Kocaeli’deki bir ilçemizde belediye başkanımız var birkaç ilçede de kritik yerlerden dönme seçimlerimiz oldu. Gebze bölgesine iyi bir aday bulursak, Gebze’de tutulan sevilen kazanabileceğimiz bir adayı bulduğumuzda büyükşehir belediyesini almamak içten değil” dedi.

“BU ŞEHİRDE HERKES YÖNETİCİLİK YAPMAK İSTER”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alabilecek güçlerinin olduğunu ifade eden CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, “Kocaeli Büyükşehir çok büyük bütçesi olan, çok göz önünde olan bir şehir. Bütün Türkiye’nin karayoluyla İstanbul’a gittiğinde geçtiği tek şehir Kocaeli. Kocaeli herkesin yönetmeye talip olabileceği bir şehir dolayısıyla bu şehirde herkes yöneticilik yapmak ister” diye konuştu.

“DERTLERİNE ÇARE OLABİLECEK BİR CHP…”

14 Mayıs seçimlerinden sonra Türkiye’de çok büyük bir yoksulluk olduğunu, iktidarın verdiği hiçbir sözü tutmadığını dile getiren Kanko; “Vatandaşlarımız, emeklilerimiz, memurlarımız, çalışanlarımız, işçilerimiz, tarım işçilerimiz, tarımcılar, köylüler hepsi dertli şu anda. Dertlerine çare olabilecek bir CHP’yi gördükleri anda kazanmamak içten değil” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Muhip Kanko: Fatma başkanımız doğru aday olabilir

“Tahsin Tarhan kırgınlığını biraz fazla yansıtmış”

Muhip Kanko, “Üniversitedeki köpekler bana da saldırdı”