Kanlı ay tutulması ne zaman 2023, Türkiye'den görülecek mi? Ay tutulması 28 Ekim saati

Kanlı ay tutulması ne zaman 2023, Türkiye'den görülecek mi? Ay tutulması 28 Ekim saati

Astroloji takipçileri ve gökyüzü olaylarına ilgi duyanlar, bu yılın en dikkat çeken gök olaylarından biri olan Kanlı Ay tutulmasını bekliyor. Bu özel olay, 28 Ekim 2023'te gerçekleşecek.

"Kanlı Ay Tutulması" adını alması, Dünya'nın Güneş ile Ay arasına girip Ay'ı tamamen kendi gölgesi altında bırakmasından kaynaklanıyor. Bu sıradışı olay sırasında, Güneş ışınlarının Ay'a doğrudan ulaşamaması sebebiyle Ay, Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanır. Sonuç olarak, Ay kızıl bir renge bürünür. Gökbilimciler bu renk değişimine Ay'ın "Kanlı Ay" görünümü adını vermişlerdir.

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN 2023?

2023 yılında iki Ay tutulması gerçekleşiyor. İlki Mayıs ayında yaşandı, ikincisi ise 28-29 Ekim tarihlerinde olacak. Kandilli Rasathanesi'nin 2023 gök olayları takvimine göre, bu tutulma 21:01'de başlayacak ve 01:26'da sona erecek.

Bu göz alıcı olay, Asya'nın doğusundan Avustralya'ya kadar olan bölgede, Ay batarken; Asya, Avrupa, Afrika'da tamamıyla ve Afrika'nın batısından Amerika kıtasının doğusuna kadar olan bölgede ise Ay doğarken izlenebilecek. Türkiye'den de bu muhteşem doğa olayının tamamı rahatlıkla gözlemlenebilecek.

Özellikle astroloji takipçilerinin burçlara olan etkilerini merakla beklediği Kanlı Ay tutulması, sadece gökbilimciler ve astrologlar için değil, gökyüzü olaylarına ilgi duyan herkes için eşsiz bir görsel şölen sunacak.

Parçalı Ay tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.