Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Kent Konseyi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği iş birliğiyle Burhan Kasım Meclis Salon’unda “Kanserde Farkındalık ” semineri düzenlendi.

Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler

8 Mart Cuma günü Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonunda “Kansere Farkındalık Semineri” düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen olan programda “Kanserde Erken Tanının Önemi” konusu anlatıldı. Saat 14.00’da başlayan seminerde Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu aldı.

KENT HALKI SAĞLIĞI İHMAL EDİLEN BİR KONU

İlk sözü alan Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu, " Kocaeli, ülkemizin pek çok kenti gibi kontrolsüz ve plansız sanayileşmenin

ve kentleşmenin sonucu olarak, başta çevre kirliliği olmak üzere pek çok “şehirleşme sorunları” yaşıyor. Bunların içinde kent halkı sağlığı ihmal edilen bir konu…" dedi.

Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler - Resim : 1

ÖNEMLİ OLAN FARKINDALIK YARATMAK

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan ise seminerde, “Alışkanlık haline gelmesini hep arzu ettiğimiz bir seminer. Önemli olan farkındalık yaratmak ve sizler gibi güzide topluluklara bu etkinlik vasıtasıyla belki de senede bir sefer bile olsa bu hastalıkla ilgili yeni bilgileri taktim etmek ve değerlendirmek istiyoruz. Teşekkür ediyoruz geldiğiniz için” ifadelerini kullandı.

Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler - Resim : 2

BİLGİLENDİRME YAPILDI

‘Kanserde Farkındalık’ seminerinde konusunda uzman konuşmacılar kansere yönelik farkındalığı artırmak için erken tanı ve tedavinin önemi, kanserden korunmanın yolları ve tarama yöntemleri gibi konularda katılımcılara bilgilendirme yaptı. Bilgilendirme sonrası konuşmacılar katılımcıların sorularını tek tek cevaplandırdı.

Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler - Resim : 3

Kanserde Farkındalık Seminerinde bilinçlendiler - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ