Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kantinciler dertli! Yüzde 25 zam sınırı istiyorlar

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar basın açıklaması yaptı. Sunar yaptığı açıklamada yüzde 25 zam sınırlaması talep ettiklerini söyledi.

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar basın açıklaması yaptı. Sunar yaptığı açıklamada yüzde 25 zam sınırlaması talep ettiklerini ifade etti.

Pandemiden en fazla etkilenen meslek olduklarını ifade eden Sunar, “Ekonomide oluşan zam furyası ile uğraşan meslektaşlarımız geçen sene ülke genelinde uygulanan yüzde 25 kira zammı sınırlaması uygulanmasından yararlanıp bir nebze yaralarını sarma fırsatı bulmuştu. Bu dönemde yine uygulamaya koyulan yüzde 25 zam sınırlaması Maliye Bakanlığı’nın onay vermemesi sonucu kantin işletmecileri maalesef bu haktan yararlanamadı” dedi.

“MALİYE BAKANLIĞI ADALETSİZ UYGULAMAYA İMZA ATMIŞTIR”

TÜFE zammı ve kira sınırlamasıyla çifte standart yapıldığını belirten Aykut Sunar, “İnsanların kendi emekleri ile aldığı evin kira zammını sınırlayan devletimiz kendi kiracısına TÜFE zammı yaparak hem çifte standart yapmakta hem de adaletsiz bir uygulamaya Maliye Bakanlığı nezdinde imza atmıştır” diye konuştu.

Ekonomideki olumsuz gelişmeler neticesinde oluşan yüksek enflasyon nedeniyle kantin işletmecilerinin iş bırakma noktasına geldiğini dile getiren Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar, devam eden işletmelerin ise her günü zararla kapattığını söyledi.

“CUMHURBAŞAKANIMIZDAN RİCA EDİYORUZ”

TÜFE oranlarının her ay giderek arttığını söyleyen Sunay; “TÜFE oranında yapılan kira zammı uygulamasına kantin işletmecileri meslektaşlarımızın dayanması mümkün değil. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuya duyarsız kalmamasını bu çifte standart ile adaletsiz bir uygulama yapan bürokrasiye müdahale etmesini rica ediyoruz. Ayrıca ilimizdeki parti ayırt etmeden görev alan milletvekilimizden de bu konu ile ilgili olarak sesimizi duyurmalarını önemle rica ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“EN ÇOK ÖĞRENCİLER ETKİLENİYOR”

Kantinlerde yaşanan sıkıntılardan en fazla öğrencilerin etkilendiğini de sözlerine ekleyen Aykut Sunar, “Ekonomideki olumsuz gelişmeler keyfi uygulama yapan bürokrasi Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyarsızlığı bunu fırsata çeviren alt bürokrasi yüzünden en çok değerli öğrencilerimiz etkileniyor. Zira öğrencilerimizin harçlıkları aynı ama her geçen gün alım güçleri düşüyor” dedi.

“HALKIMIZA ŞİKÂYET EDİYORUZ”

Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Aykut Sunar “Olumsuz etkenlerden zam yapan kantin işletmecileri, zamdan etkilenen ve haklı şikayetlerini dile getiren değerli velilerimiz ve mağdur olan öğrencilerimiz varken bunları görmezden gelen sorumsuz bürokrasiyi kamuoyu vasıtası ile bir kez daha halkımıza şikayet ediyoruz” diyerek serzenişte bulundu.

Kantin işletmecileri meslektaşlarından Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili sayısız şikayet aldıklarını bu konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapıldıktan sonra gelişmelere dair kamuoyu ile bilgi paylaşımın yapılacağını ifade etti.