Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kapanca Sokak Festivali başlıyor!

İzmit Belediyesi tarafından 20-21-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Kapanca Sokak Festivali öncesinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan, herkesi festivale davet etti.

İzmit Belediyesi tarafından 20-21-22

İzmit Belediyesi’nin, Kapanca Sokak ve çevresini canlandırma hedefiyle 20-21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin hazırlıkları günler kala kapsamlı bir şekilde devam ediyor. İzmit’in daracık sokaklarında sıralanan ahşap evleri ve korunmuş tarihi yapılarıyla ünlü olan Kapanca Sokak, festival boyunca ziyaretçilerine unutulmaz anlar sunacak. Bu özel festival kentin tarihi dokusunu ve sanatsal etkinliklerini buluşturmayı hedefliyor.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Kapanca Festivali öncesinde İzmit’te bulunan Şehr-i İzmit’te bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İzmit Belediyesi Başkanvekili Serdar Atasever, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan, İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Ufuk Aktürk ve Akçakoca Mahalle Muhtarı Mehmet Şahin katıldı.

“PİŞMANİYEYİ YAKINDAN TANIYACAĞIZ”

Festival hakkında konuşan İzmit Belediyesi Başkanvekili Serdar Atasever, ekonomik olarak bölgenin hareketlenmesi gerektiğini ifade ederek, “İzmit, İzmit’te kalsın istiyoruz. Bu bölge halkı da festivalin içinde. Bu festival bir kenti kent yapan en önemli etkenlerden bir tanesidir. Kapanca Sokak Festivali’ne çok önem veriyoruz kente dair bir çok el becelerileri bulunacak, pişmaniyeyi daha yakından tanıyacağız. Tüm Kocaeli’yi davet ediyoruz. Tamemen bütçesiz bir festival” dedi.

“BU SOKAK KENTİMİZİN HAFIZASI”

Basın toplantısında konuşan İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan festival ile ilgili bilgi verdi. Arcan açıklamasında, “Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz festivalin bizler için ne kadar büyük bir önem taşıdığını vurgulamak istiyorum. Çünkü biliyoruz ki Kapanca Sokak ve çevresi, İzmit’in tarihini ve kültürel mirasını barındıran önemli bir bölge. Kentsel sit alanı içerisinde yer alan ve Eski İzmit olarak nitelendirdiğimiz bu bölge, geçmişin izlerini taşıyan sokakları ve tarihi yapılarıyla kentimizin hafızası niteliğinde. Evliya Çelebi, Charles de Peyssonel ve Charles Texier gibi önemli isimlerin eserlerinde bahsettiği bu bölgeyi, yerelden ulusala tanıtarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz.

ORTAK AKIL TOPLANTILARI DÜZENLENDİ

Sivil toplum kuruluşlarımızla, esnaflarımızla ve muhtarlarımızla ortak akıl toplantıları düzenledik. Kapanca Sokak ve çevresinde kapsamlı inceleme gezileri gerçekleştirdik, alanın tarihsel dokusunu koruyarak nasıl canlandırabileceğimizi birlikte değerlendirdik. Bugün burada, hep birlikte ortaya koyduğumuz bu ortak aklın sonucunu sizlere sunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İNCELEME GEZİLERİ YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde belediyemiz meclis üyeleri ve ilgili birimlerin katılımıyla Kapanca Sokak ve çevresinde kapsamlı bir inceleme gezisi gerçekleştirdik. Bu inceleme gezisinde, festivalin düzenleneceği alanları yerinde görme ve programın detaylarını STK temsilcileriyle birlikte değerlendirme fırsatı bulduk. Ve kendilerinin değerli önerileri doğrultusunda festivalin içerik düzenlemelerini şekillendirdik.

ZENGİN İÇERİKLER SUNULACAK

Festivalde zengin programlar sunulacak; çocuklar için animasyonlar, İzmit’in ünlü pişmaniye gösterileri, yerel lezzetlerin sergileneceği yiyecek alanları, konserler ve sanatsal atölyelerle festivalimiz dolu dolu geçecek. Ayrıca, kentin her bölgesinden katılımcıların rahatlıkla ulaşabilmesi için ring servisleri sağlanacak” sözlerine yer verdi.

TÜM KENT HALKI DAVETLİ

Kapanca Sokak Festivali, İzmit’e yeni bir kültürel etkinlik kazandırmanın ötesinde, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor. İzmit Belediyesi, tüm kent halkını ve ziyaretçileri bu eşsiz festivale davet ediyor.