Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kapanca Sokak Festivali’ni nasıl gördüler? İşte yorumlar

İzmit’in tarihi ve kültürel yapısını öne çıkarmayı amaçlayan, kent hafızasını oluşturmak bilinciyle yola çıkan Kapanca Sokak Festivali’ne biz de stajyer arkadaşlarımızı yolladık. Onlardan izlenimlerini yazmalarını istedik…

İzmit’in tarihi ve kültürel

Sude Kalyancuoğlu

Bu yıl düzenlenen Kapanca Sokak Festivali, bölgemizin tarihi ve kültürel dokusunu canlandıran bir etkinlik olmuştur. 21 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’de etkinlik alanına gittiğimde, arnavut kaldırımları ve dik yokuşlu yollar karşıladı beni. Alana vardığımda etkinlik için hazırlıklar devam ediyor ve sakin bir ortam vardı.

Akşama doğru ise müzik performanslarıyla ruhlarımıza iyi gelecek bir eğlence ortamı sunuldu. Festival, şehrimizin tarihi kimliğini kutlayarak geçmişi bugüne taşıdı ve sokakta unutulmaz bir deneyim yaşattı. Bu görsel şöleni yaşatan festivalin en yorucu kısmı dik yokuşları oldu.

Şevval Kul

Geçtiğimiz hafta sonu Kapanca Sokak Festivali’ni ziyaret etme fırsatı yakaladım. Renkli ışıklandırmalara sahip olacağını duyduğum için akşam saatlerinde ziyaret etmek istedim. Cumartesi günü saat 19.00 sıralarında uzun uzun bayırları tırmanarak üst sokaklarda bulunan konser alanına kadar çıkabildim.

Şahsen etkinliğin yapıldığı bayır dolu sokakları çıkma azmim etrafın o loş ışıklı atmosferini ve denize çıkan sokaklarda yürümeyi sevmemden kaynaklıydı, birde tabii çok kıymetli tezgah sahiplerinin sohbetleri… Hepsi birbirinden kibar ve sevecen insanlardı. Akşam saatlerinde öyle aman aman bir kalabalığı yoktu etkinlik alanlarının. Gerek hava şartları gerekse yeterli reklam olmamasından kaynaklıdır belki bilemiyorum, umduğum kalabalığı bulamadım.

Gaye Su Özdil

Geçtiğimizde günlerde Kapanca Sokak Festivali’ni ziyaret ettim. Festivalin ilk günü olduğu için çok fazla kalabalık yoktu. Festivalin ilerleyen günlerinde umarım talep artmıştır çünkü bu tarz etkinlikler İzmit’in tarihini canlı tutmak ve insanları buluşturmak için oldukça önemli.

Etkinlik alanına gelecek olursam tarihi ve renkli binaları ile oldukça tatlı bir ambiyansı vardı. Stand kuran insanlarda oldukça samimi ve sıcak kanlıydı. Ben gittiğimde kil seramik workshop’unu denedim. Benimle ilgilenen kadın oldukça ilgili ve yardımseverdi. Bu yüzden orada kursa gitmeyi bile düşünüm. Bence festivalin en büyük dezavantajı, konumu. Oldukça dik bir yokuş çıkmanız gerekiyor alana ulaşmak için. Bu da festivale talebi azaltıyor diye düşünüyorum.

Oldukça keyifli bir deneyim olduğunu ifade edebilirim fakat biraz festival için etkinlikler az kalmış diye düşünüyorum. Çocuklar için ideal bir festival olsa bile bence biraz da yetişkinler için alanlar çoğalmalı. Mesela daha çok workshop’lar olabilir. İnsanların el sanatları, spor ve resim alanlarda deneyim sağlayacağı ufak etkinlikler olsa daha renkli bir festival haline gelebilir. Ama yine de bu tarz festivallere, etkinliklere katılmalarını herkese öneririm. Yaşadığımız yer hakkında yapılan şeylerden haberdar olmak bence herkes için önemli olmalı.