Kar tatilinde ek ders kesilir mi? Kar tatilinde DYK ve ek ders ücreti ödenir mi?

Okulların tatil olmasıyla birlikte, kar tatilinde ek ders ve Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) ücreti ödenip ödenmeyeceği sorusu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 Şubat 2016 tarihli resmi yazısı üzerinden değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı yazıda şu ifadeler yer alıyor:

"Eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin, kar yağışı nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği iş günlerinde fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki aylık karşılığı ders ve varsa ek ders görevlerini yapmış sayılmaları gerektiği değerlendirilmektedir."

Bu doğrultuda, eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin kar tatilinde fiilen yerine getiremedikleri destekleme ve yetiştirme kurslarındaki aylık karşılığı ders ve ek ders görevleri, yapmış sayılarak ücretlerinin ödenmesi öngörülmektedir.

Kar tatilinde ek ders ve DYK ücretlerinin ödenmesi, 27 Ocak tarihli Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği yazı da dikkate alınarak değerlendirilebilir. Ancak, bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığı takdirde, güncel bilgiler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi kanallarının takip edilmesi önerilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ