Kar yağışı için tarih verildi: Kocaeli'ye ne zaman yağacak?

Soğuk geçmesi beklenen ancak sıcak havanın hakim olduğu Aralık ayını kar yağışı görmeden Marmara Bölgesi'ne kar için tarih verildi. Prof. Dr. Orhan Şen, kar ihtimali çok yüksek deyip, sıcaklıkların ise ciddi şekilde düşeceğine dikkat çekti.

Kar yağışı için tarih verildi: Kocaeli'ye ne zaman yağacak?

Yeni yıla mevsim normallerinin üzerinde giren Marmara Bölgesi'ne kar için tarih verildi. Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul için kar tarihi verirken akıllara Kocaeli de geldi.

"ÖNÜMÜZDE 10 GÜN VAR"

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında yaptığı açıklamada İstanbul'a kar için 10 gün olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada; "Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor" ifadelerine yer verdi.

MARMARA BÖLGESİ VE İSTANBUL

Kar yağışının oluşabilmesi için soğuk ve yağışlı bir havaya ihtiyaç olduğunu belirten Şen, Marmara Bölgesi'ne ve İstanbul'a 10-14 Ocak'ta kar etkisinin görülebileceğini aktardı. Prof. Dr. Orhan Şen kaç santim kar yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceklerini belirtti. Şen'in bu açıklamalarının ardında Kocaeli'ye beklenen yağışın ise 10-14 Aralık tarihleri arasında kar yağacağı yönünde beklentiye neden oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ