Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kar yağışıyla ilgili açıklama geldi! Ne zaman yağacak?

Türkiye’de havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kara hasret bıraktı. Kar bu yıl beklenen yağışını gerçekleştirmezken herkes ne zaman yağacağını merak ediyor. Prof. Dr. Orhan Şen ise kar yağışına dair açıklama yaptı.

Türkiye'de havaların mevsim normallerinin

Türkiye’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olmasından dolayı beklenen kar yağışı bu yıl şimdiye kadar gerçekleşmedi. Kar yağışına dair Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirmelerde bulunurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de hava tahmin raporunu yayınladı.

Prof. Dr. Orhan Şen kar yağışına dair bugün açıklama yaptı. Hava durumuna ilişkin sosyal medyada hesabından paylaşımda bulunan Şen, dikkat çekici ifadelerde bulundu.

HAVA SICAKLIĞININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Prof. Dr. Orhan Şen; “Türkiye’yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz’i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az” dedi.

Prof. Dr. Orhan Şen paylaşımının devamında ise şiddetli yağışlar ve hortumlara karşı başımız ağrıyacak diyerek uyarıda bulunurken; “Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. Gene ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek. Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi” ifadelerini kullandı.

“YAĞMUR DIŞINDA YAĞIŞ YOK”

Şen yaptığı son paylaşımda ise; “Bugün Cuma sabah saatlerinde güneydoğunun doğusunda yağmur doğu Anadolu’daki karla karışık yağmur dışında yağış yok. Sıcaklıklar 5-6 derece daha yükseliyor. Doğuda çığ riski devam. İstanbul 14, Ankara 13 Antalya 20 İzmir 18, Diyarbakır 14” dedi.