Kredilerin detayları belli oldu

Orta Vadeli Program kapsamında ilk kez ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren düşük faizli konut kredisinin detayları belli olmaya başladı.

Kredilerin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz aylarda "Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" açıklaması yapmıştı. Bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan düşük faizli konut kredisi başvuruları kapsamında, tüm ayrıntıların ne zaman netleşeceği merak konusu oldu. Vatandaşların araştırmaları ise yeni yıl öncesi hız kazandı.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından konunun ekim ayında Meclis'te yer alacağı ön görülürken; kredilere yönelik olarak şartların da belli olmaya başladığı iddia edildi. İddiaya göre, 1.20 faizli konut kredisinden hiç evi olmayan kişilerle ilk evini alanlar yararlanabilecek. İlk evini almak isteyenler 120 ay dışında 15 yıl-180 aya kadar vadelendirme imkanı sunulacağı belirtilirken, evin alınacağı şehirde de son bir yıl içerisinde konut satmaması gerekiyor. Hisseli bir konutsa sahip olanların ise yüzde 50'nin üzerinde hissesinin bulunmaması gerekiyor. Taksitlendirme fiyatının ise ayda 34 bin TL'den 2 buçuk milyon olduğu öne sürüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ