Karamürsel Ereğlispor’un itirazında karar çıktı

2. Amatör Play-Off Lig 1. Tur eleme maçında Vezirçiftliğispor, Karamürsel Ereğli karşısında sahadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı. Ereğli kulübü rakip takımın oyuncu oynatma talimatlarında aykırı bir durum tespit etti ve resmi itirazda bulunmuştu. Futbol İl Disiplin Kurulu konu ile ilgili kararını verdi.

Karamürsel Ereğlispor’un itirazında karar çıktı

VEZİRÇİFTLİĞİ 3-2 YENMİŞTİ

2. Amatör Play-Off Lig 1. Tur eleme maçları bu hafta sonu oynandı. Maçlarını kazanan 7 takımı adını bir üst tura yazdırdı. Galip gelen takımlar çekilen kuranın ardından ikinci turda eşleşti. Hafta sonu oynanan İzmit Vezirçiftliğispor, Karamürsel Ereğlispor mücadelesini Başiskele temsilcisi Vezirçiftliğispor 3-2 kazandı.

GENÇ OYUNCU

Ancak bu maçın ardından Karamürsel Ereğlispor kurmayları oyuncu esami listesinde, listede bulunması gereken genç futbolcu talimatları ile ilgili aykırı bir durum tespit etti ve kural hatası yapıldığı gerekçesi ile Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na başvurup resmi itirazda bulundu. İtirazda Kulüp Başkanı Halil İbrahim Üzcan, Asbaşkan Mustafa Çelik ve başkan yardımcıları Barbaros Bozkurt ile Yusuf Dağtaş yer aldı.

CUMARTESİ YARI FİNAL MAÇINA ÇIKACAKLAR

Yapılan incelemeler sonunda Karamürsel Ereğlispor’un itirazı haklı bulundu. Böylece talimatlara aykırı hareket eden Vezirçiftliği’ne hükmen mağlubiyet kararı verildi. Böylece Karamürsel Ereğli Play-Off yarı finali oynama hakkı elde etti. Ereğli’nin rakibi Yeşilovaspor olacak. Mücadele Avni Kalkavan Stadı’nda cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ