Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karar bugün verilecek! Balıkçı: Büyük sıkıntı var

Körfez Belediyesini 1395 oy farkla kaybeden CHP’li Tayfun Balıkçı 5 bin 14 oyun geçersiz sayılması nedeni ile seçim sonuçlarına itiraz edecek. Nokta Gazetesi’ne konuşan Balıkçı, “Büyük bir sıkıntı var. Nasıl oldu biz de bilmiyoruz. İtirazımızı yapacağız” dedi.

Körfez Belediyesini 1395 oy

Türkiye dün sandık başına gitti. Yerel seçimler ile birlikte belediyeleri 5 yıl yönetecek yeni başkanlar belirlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri ilk defa ikinci parti oldu. Cumhuriyet Halk Partisi ise uzun yıllar sonra birinci parti olmanın mutluluğunu yaşadı. Kocaeli’de ise 13-0 hedefi olan AK Parti hedefine ulaşamadı ve İzmit Belediyesi, Derince Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi’ni CHP’ye kaptırdı. Seçimin en sürpriz ilçelerinden biri ise Körfez ilçesi oldu. Cumhur İttifakının adayı Şener Söğüt 34 bin 209 oy alırken, rakibi Tayfun Balıkçı ise 32 bin 814 oy aldı. 1395 oy farkının olduğu Körfez’de geçersiz sayılan oyların sayısı ile bir hayli dikkat çekti. İlçede toplam 5 bin 14 oy geçersiz sayıldı.

“MUHTARLIK PUSULALARINDAN ZARF GEÇERSİZ SAYILDI”

Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri geçersiz sayılan oylara itiraz etti. İlçe seçim kurulu itirazlar ile ilgili değerlendirmesini bugün yapacak. CHP Körfez Belediyesi Başkan Adayı Tayfun Balıkçı süreç ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Dün çıkan sonuca itiraz ettik. Bu kadar fazla geçersiz oy olmaması lazım. Okullarda oy sayımısı sırasında elektrikler kesildi. O anı görüntüleyen arkadaşlarımız var. Oyların büyük bir kısmı muhtarlık seçimlerinden dolayı geçersiz sayıldığı ifade ediliyor. Bir zarfın içerisine birden fazla muhtarın oyu atıldığı için zarfın tamamı geçersiz sayıldığı söylendi” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK SIKINTI VAR”

Avukatların sabaha kadar çalışma yaptığını ifade eden Balıkçı, “399 sandığa itiraz edildi. Bugün saat 14.30’da ilçe seçim kurulu kararını verecek. Biz de verilen karara göre İl Seçim Kuruluna itirazımızı yapacağız. Büyük bir sıkıntı var. Nasıl oldu biz de bilmiyoruz. İtirazımızı yapacağız. Dün gece milletvekillerimiz sabah kadar durumu takip etti. Çok ilgilendiler. Sandık Başlarında tecrübesiz gençler vardı. Büyük bir kısmı da belediye çalışanı olduğu ifade edildi. Görmeden bir şey demek yanlış olur. Oylar tekrar sayılırsa gerçekler ortaya çıkacak” şeklinde konuştu