Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Vasfi Aşçı

Karate Hakemliği için kara bir sezon!

Türk karatesi Türkiye Karate Federasyonu ve MHK arasına sıkışmış durumdaydı. Bilmeyenlere ya da unutanlara hatırlatalım! Türkiye Karate Federasyonu’nun başkanlık koltuğunda oturmakta inat eden başkan beyin ve yönetiminin skandalları bitmek bilmiyor. Türk Karatesinin kalkınması için adaletin lazım olduğunu hep haykırdık.

Yaşanan bunca olumsuz olaylar, Türk Karatesi için kara bir sezonun özetidir. Bu sezon da Dünya, Avrupa Balkan klasmanına sahip, milli ve bölgesel birçok hakem kıyımı yapıldı. Dimdik duran birçok hakem arkadaşım, hakem elbisesini dolabına kaldırdı, birçoğunun sebepleri ortada, bazılarının da sebepleri hâlâ net olarak açıklanamadı.

Sonuç!

Burada içerik konusunda bir şey söylemek istemiyorum, ama Hazreti Mevlâna’nın bir sözü çok önemli…
‘Niyeti kötü olan insandan değil niyetinin kötü olduğunu gizleyen insandan kork!’ Başkan bey koltuğunun hızla sallandığını fark edince yapbozlarla her şeyi ellerine yüzlerine bulaştıranlardan oldu.

Geçtiğimiz hafta şok bir karar ile kurullarda bazı atamalar olurken, tahrip olmuş bir MHK’nin başkanlığına Uğur Kobaş getirildi. Federasyon olağan genel seçimlerine 3 ay gibi bir zaman kala böyle bir değişiklik birçok ortamda gereksiz olarak yorumlansa da Karate hakemliği için kara bir sezonun şimdilik savuşturulacağını gösteriyor.

Ayrıca biz yıllar önce MHK başkan ve yönetiminin büyük çoğunluğunun doğru isimlerden oluşmadığını, yönetim adaletsizliğinden başarısız bir sezon geçirerek sınıfta kaldığını haykırdık. Evet, size seslendim… Başkan beyler… Siz sezon içerisinde gerçek adalet ile yöneticilik yapamadınız, haklı yönlendirici olamadınız, kulüpler, antrenörler, sporcular, hakemler arasında köprü olmayı başaramadınız.

Seçim öncesi vaatlerinizi yerine getiremediğiniz insanlar da size çok kırıldı. Ama size köstek oldular diyebileceğim anlamda ve ciddi manada bir sıkıntı yaşamadınız. Buna rağmen sezon içerisinde otorite kuramadınız. Hakemlerin görevlendirme adaletsizliğine, antrenör ve kulüp idarecilerinin hiçbir itirazına çözüm bulamadınız, önlemler almadınız, adeta kendinizi şirket patronu zannettiniz.

Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Uğur Kobaş Türkiye karate Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı olarak Uğur Kobaş hocamız ile sezona neden başlanılmadı?

O, bu günlere kolay gelmedi. Sabırla özveriyle çalıştı, yaptığı işi titizlikle yerine getirdi. Yaşamında ve saha içerisinde yürekli, kararlı, bilgili ve tutarlı… Spora hizmet etmenin sorumluluğunu hiçbir zaman bir kenara bırakmadı. Daha da önemlisi tarif edilemeyen, tanımlanamayan bir güç, güven ve enerji, ona daha çok çalışma ve üretme keyfi vererek ilk olimpiyat hakemi olarak ülkemizi gururla temsil etti.

Var mı şu anda ondan daha iyi bir MHK başkanı olabilecek, cesur yürekli biri?

YOK…

O zaman Dünya Karate Hakem Kurulu’nda yenilikleri anında birinci ağından ülkemize kazandıracak olan Uğur Kobaş gibi değerlere sahip çıkılması şart. Kobaş camiada ayrımcılık yapmaz, hiç kimseye vefasızlık yapmadı, yapmaz da. Çünkü kendisi bugünlere bu camianın sevgisi, desteği ile geldi. Her ne kadar seçimlere 3 ay gibi bir zaman kalsa da ve tahrip olmuş bir MHK’nin başına geçmiş olsa da elinden gelenin en iyisini yapacağına yürekten inanıyorum ve kendisini şu aşamada taşın altına elini sokmasından dolayı kutluyorum.

Bu camia, iyi şeylere layık…

Bu camia, iyilere layık…

Kendinden emin yeni bir TKF başkanı ile hakemler, antrenörler kısacası tüm karate camiası için bu kötü günlerin bertaraf edilmesi dileğimle.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER