Karın ağrısı şikayetlerinin sebebi musluk suyu mu?

Kusma ve karın ağrısı şikayetlerinin artması sonrası salgını “su kaynaklı” olduğu iddiaları yayıldı. Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Funda Atmaca ve İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, su kaynaklı salgın iddialarını yalanladı.

Karın ağrısı şikayetlerinin sebebi musluk suyu mu?

Son dönemlerde Kocaeli ve çevre illerde karın ağrısı, ishal ve kusma şikayetlerinde artış yaşandı. Hastanelerin acil bölümleri benzer şikayeti olan vatandaşlar ile doldu. Salgından etkilenen vatandaşların sayısının artması ile birlikte salgının “Musluk suyu kaynaklı” olduğu iddiaları yayılmaya başladı. İddiaların yayılması musluk suyu içen vatandaşlar önlem almaya başladı.

“DOKTORLAR İLK SUYU İŞARET EDİYOR”

Su kaynaklı salgın iddialarını sorduğumuz Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü Ali Sağlık, Kocaeli’deki sulara kefil olduklarını ifade etti. Salgının su kaynaklık olmadığını ifade eden Sağlık, “Gribal bir enfeksiyon olduğu zaman doktorların ilk söylediği “sudan olabilir” oluyor. Biz suyumuzu sürekli olarak denetleniyor. Ayda bin farklı analiz ile kontrolleri yapılıyor.. Bizim suyumuzdan hastalandığına dair net bir bilgi yok.

“KENTİN YÜZDE 80’İ HASTA OLMUŞTU”

Biz suyumuza kefiliz. Bizim suyumuz ile ilgili bir hastalık olsa herkesin olması lazım. Depodan su alan herkesin sıkıntıda olması lazım. Sudan kaynaklı olsaydı kentin yüzde 80’i hasta olmuştu. Dediğim gibi biz suyumuza kefiliz. Gönül rahatlığı ile içilebilir. Su ile alakası sıkıntı yok. Her gün kontrol ediliyor” dedi.

“VİRAL BİR SALGIN”

İddiaların yayılması sonrası gelişmeleri sorduğumuz Kocaeli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Funda Atmaca, salgının su kaynaklı olmadığını viral bir salgın olduğunu ifade etti. Salgın olduğunu doğrulayan Atmaca, “Salgın olduğu doğrudur. Viral bir salgın. Grip virüsü çeşitlerinden biri. Hem girip hem de ishal yapıyor. Bakteriyel bir iltihap ve enfeksiyon salgını değil. Su kaynaklı bir salgın değil. Su kaynaklı olsaydı toplum sağlığı merkezi ve Halk Sağlığı Başkanlığı gerekli uyarıları yapardı. Viral bir salgın. Bol bol su içip bağışıklığı güçlendirici gıdalar alınmasını öneriyorum” dedi.

Karın ağrısı şikayetlerinin sebebi musluk suyu mu? - Resim : 1

Karın ağrısı şikayetlerinin sebebi musluk suyu mu? - Resim : 2

Kaynak: HABER MERKEZİ