Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karne Almazsak Ne Olur? Okula Karne Almaya Gitmek Zorunlu Mu? İlkokul, Ortaokul, Lise Karne Almaya Gitmek Zorunlu Mu?

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk karne günü geldi. 19 Ocak Cuma günü 1. dönem karneleri dağıtılmaya başladı. Bu noktada öğrenci karne almaya gitmezse ne olur merak etti. Karne almamanın herhangi bir cezası var mı araştırıldı. Peki, karne almazsak ne olur? Okula karne saat kaçta gidilecek? İşte yanıtı..

2023-2024 eğitim öğretim yılının

Eylül ayından bu yana süren 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk uzun tatil geldi. 19 Ocak Cuma günü karne töreni ardından sömestr tatiline çıkacak olan öğrenciler en güzel kıyafetlerini giyip okul yoluna düştü. Bu noktada kimi öğrenciler de herhangi bir sebepten ötürü karne almazsak ne olur araştırmasına başladı. Bir yandan ilkokul, ortaokul, lise karne saat kaçta alınacak 2024 araştırıldı. Öğrencilerin merak ettiği ortaokul karne saat kaçta alınacak sorusunun yanıtı okul idarelerince verildi. 1. dönem karne günü 2024 geldi. Peki, karne almayan öğrenciye ne olur? Karne almazsak ne olur? İşte merak edilen soruların yanıtları..

KARNE ALMAZSAK NE OLUR?

19 Ocak Cuma günü yılın ilk karnelerini alacak olan öğrenciler karne almazsak ne olur sorusuna yanıt aramaya başladı. Hemen belirtelim ki karne günü okula gidip karne almak zorunlu değil. Kimi sebeplerle karnesini o gün alamayan öğrenciler ilerleyen günlerde okul idaresine gidip karnelerini alabilir. Karne almaya gidilmediği durumda öğrenciye herhangi bir yaptırım uygulanmaz. Herhangi bir mazeretten ötürü öğrenci karne almaya gidemezse sonraki günlerde okula gidip karnesini alabilir. Öğrencilerin aileleri e-Okul sisteminde yer alan e-Karne bölümünden puanlarını öğrenebilir.

İLKOKUL, ORTAOKUL, LİSE KARNE SAAT KAÇTA ALINACAK 2024

Okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye değin tüm kademelerin iple çektiği 1. dönem karne günü 2024 geldi. 81 ilde öğrenim gören 20 milyon öğrencinin beklediği karne günü geldi. 19 Ocak Cuma gününün gelişiyle gündem maddesi karneler oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hemen belirtelim ki karneler 19 Ocak 2024 Cuma günü verilecek. Karne saatlerini okul yönetimleri belirliyor. Karneler genelde sabah 09.00 ile 10.30 saatleri arasında veriliyor. Öğlenci öğrencilere karneler 11.00 ile 12.00 saatleri arasında dağıtılıyor.