Kars’tan Derince’ye çok acı haber: Sarıkamış’ta kaza, 2 ölü yaralılar var!

Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği tarafından düzenlenen program için Kars’ın Sarıkamış ilçesine giden otobüs kaza yaptı. Acı kazada iki kişi hayatını kaybetti.

Kars’tan Derince’ye çok acı haber: Sarıkamış’ta kaza, 2 ölü yaralılar var!

Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği tarafından Kars’ın Sarıkamış bölgesine bir program düzenlenmişti. Derince’den, Sarıkamış’ta yürümek isteyen vatandaşlar dün yola çıkmıştı. Bugün sabah saat 08:00 sıralarında Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şoförlerinden Ömer Urağ idaresindeki otobüs kaza yaptı.

ÇARPTIĞI OTOBÜS YOLDA DURUYORDU

Alınan bilgilere göre, Derinceli kafileyi taşıyan otobüsün şoförü Ömer Urağ yolda seyir halinde giderken, döndüğü virajın ardından aniden kaza yapmış bir başka otobüs ile karşı karşıya geldi. Her ne kadar frene basılsa da, kayganlaşan zeminde jilet gibi kayan otobüs, önündeki otobüse arkadan çarptı.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Çarpışmanın etkisiyle bölgede adeta can pazarı yaşandı. Edinilen bilgilere göre Derince Belediyesi'nin şoförlerinden 38 yaşındaki Ömer Ural ile Sarıkamış’a giden kafilenin içinde bulunan, ismi öğrenilemeyen bir vatandaş daha yaşamını yitirdi.

KARS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kazanın ardından Kars Valiliği'nden de açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında, 'İlimiz Sarıkamış ilçesi Karakurt mevkiinde saat 07.45 sıralarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız vefat etmiş, 8 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş olup tedavileri devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.' denildi.

DERİNCE BELEDİYESİ MESAJ YAYINLADI

Derince Belediyesi ise yaşanan kazada Derince Belediyesi personeli Ömer Ural'ın vefatı nedeniyle basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan basın açıklamasında: “Kocaeli Sarıkamışlılar Derneği tarafından düzenlenen 'Sarıkamış Şehitleri'ni Anma' etkinliklerine katılmak için Sarıkamış'a giden kafile bu sabah 07.45 sıralarında Karakurt mevkiinde kaza yapmıştır. Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren şoförümüz Ömer Urağ ve vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kars’tan Derince’ye çok acı haber: Sarıkamış’ta kaza, 2 ölü yaralılar var! - Resim : 1

HAYATINI KAYBEDENLER;

Ömer Urağ (Şoför), Faruk Akbulak

YARALANANLAR;

Lütfü Kılıç

Yasin Ulus

Coşkun Koçak

Mamil Şengül

Alev Şahin

Hacı Kaya Şahin

Mehmet Emin Duman

Safiye Duman

Mustafa Danışmaz

Gülizar Danışmaz

Cevdet Özacet

Mehmet Aydemir

Beyzanur Akbulak

Yusuf Sami Akbulak

Nida Özdemir

Selahattin Pehlivan

Taha Özdemir

Kerim Karatepe

Turan Hayali

Yusuf Duman

Mutdalip Urhan

Öztürk Aydın

Nevzat Aydemir

Selda Boz

Güllü Boz

Gülçin Özacet

Şengül Esmanur

Ömer Aydemir

Mustafa Çelikbilek

Ayten Danışmaz

Tekin Danışmaz

Hatice Gökmen

Birol Avas

Hüseyin Agah Avas

Ümmügül Yabir

Ümit Yabir

Kaynak: HABER MERKEZİ