Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe Kayak Merkezi Nerede, Nasıl Gidilir? Özellikleri

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli içinde yer alır. Kış aylarında kayak başta olmak üzere tüm kış sporlarının yapılabileceği bir tatil alanıdır.

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli

Kartepe Kayak Merkezinin yeri Sapanca Gölü ile İzmit arasında yer alır. Maşukiye diye bilinen bu yer İstanbul’a yaklaşık 130 km uzaklıktadır. Kış aylarında kayak tutkunlarının akın yeri olan bu bölge yaz aylarında daha çok kongre ve seminer vermek amacıyla kullanılır. Kayak dışında da pek çok kış sporu yapmaya elverişli olan tatil yeri İstanbul’a yalnız 1,5 saat uzaklıkta bulunur. Türkiye genelinden uzun tatil ya da günübirlik kaçamak yapmak isteyenlerin akın ettiği işlek bir durak noktasıdır.

Kartepe Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Kartepe Kayak Merkezine gidiş için birkaç alternatif bulunur. İstanbul ve çevresindeki illere çok yakın olduğu için otomobil kullanarak ulaşım sağlamak en çok tercih edilen yöntemdir. Şahsi aracı olan kişiler Kartepe’ye kolay bir şekilde ulaşmanın yanı sıra yol boyunca doğa manzarasının tadını çıkarabilir. İstanbul üzerinden bölgeye varmak için E5 ya da TEM otoyollarını kullanmaları gerekir. Şahsi araçla Kartepe Kayak Merkezine gitmek isteyenler için en yakın iller ve mesafeleri şu şekildedir:

  • İstanbul – 130 km
  • İzmir – 470 km
  • Ankara – 355 km
  • Kocaeli – 25 km
  • Sakarya – 58 km

Kartepe’ye gitmek için en bütçe dostu yöntem otobüstür. Bölgeye giden otobüsler yalnız İznit’ten kalktığı için ilk olarak oraya gidilmesi gerekir. İzmit otogarından yarım saatte bir bölgeye giden minibüs ya da taksiye binerek Karteye Kayak Merkezine ulaşmak mümkündür.

Konforlu yolculukları seven ve bütçeyi dert etmeyen kişiler uçak alternatifini kullanabilir. Kartepe’ye en yakın havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden ulaşım sağlanabilir. İstanbul Anadolu Yakası içinde yer alan bu havalimanına ulaştıktan sonra Kartepe Kayak Merkezine gitmek için araç kiralamak gerekir. Bölgede araç kiralamak için pek çok seçenek bulunur.

Kartepe Kayak Merkezi Özellikleri

Kartepe Kayak Merkezinin özellikleri arasında öne çıkan nokta kar yağışının yoğun olmasıdır. Özellikle aralık ve şubat aylarında bölgedeki kar kalınlığı 3 metreye kadar ulaşabilir. Kar yağışının beklenenin altında kaldığı dönemlerde kar makineleri aracılığıyla bölgeye takviye gerçekleştirilir. Kartepe, deniz seviyesinin 1.608 metre yükseğinde yer alır. Bu nedenle bölgede kar yağışının düşük olması nadiren görülen bir durumdur.

Kartepe’nin alameti farikası bünyesinde pek çok doğal kayak alanı bulundurmasıdır. Toplam 12 adet olan doğal kayak alanları zorluk derecelerine göre ayrılır. Çok kolay, kolay, orta – zor ve çok zor olan bu dereceler daha çok acemiler ile profesyonel kayakçıları ayırmak için kullanılır. Acemi pistleri ortalama olarak 450 metre civarındayken profesyonel kayakçıların kullandığı Geyik Alanı gibi pistler 1.600 metreye kadar ulaşır. Bu sayede acemiler güvenli kayak yaparken profesyoneller adrenalini tadar.

Kartepe Kayak Merkezi Ekipman Fiyatları Nedir?

Kartepe Kayak Merkezinde ekipman sahibi olmak kayak ve diğer kış sporlarını yapmak için gereklidir. Kişisel güvenliği sağlamak için kullanılan ekipmanların fiyat aralığı ürünlerin markasına göre değişiklik gösterir. Her bütçeye göre bir seçenek bulmak mümkündür. Kartepe’de güncel ekipman kiralama ücretleri ortalama olarak şu şekildedir:

  • Kayak Seti: 175 TL
  • Kar Gözlüğü: 70 TL
  • Kask: 70 TL
  • Kayak Montu: 125 TL
  • Kayak Ayakkabısı: 70 TL
  • Kızak: 75 TL

Kartepe Kayak Dersleri Ne Kadar?

Kartepe’te kayak dersi almak bölgenin tadını çıkarmak için gereklidir. Yeni başlayanlara yönelik verilen kayak derslerine katılmak iyi bir tatil aktivitesidir. Pek çok doğal kayak alanı bulunan Kartepe’de yer alan kayak dersleri katılım oranına göre değişiklik gösterir. Tek kişilik ders almak 600 TL civarındayken 5 ya da 6 kişiyle birlikte grup dersi almak 300 TL’ye kadar dayanır.