Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’de öğrenciler güvende

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge uyarınca Kartepe’de görev yapan öğrenci servisleri belli aralıklarla düzenli olarak yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan

İçişleri Bakanlığı’nın 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri konulu genelgesi uyarınca öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okullarına gitmeleri için Kartepe’de 100 öğrenci servisi aracının denetimleri titizlikle yapıldı.

 ORTAK DENETİM

Kartepe Kent Çarşı’ında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri araçlarla ilgili olarak SRC, psikoteknik, UKOME belgeleri, güzergâh izin belgeleri, mesleki eğitim, araç muayenesi, kapasite, sınıflandırma, personel yeterlilik belgeleri olmak üzere bir çok konuda sorumluluk ve kuralların uygun olup olmadığını kontrol etti.

 DENETİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Yapılan denetimler hakkında Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Yapılan denetimler, öğrencilerin eğitim hayatlarına güvenli ve huzurlu bir şekilde devam edebilmeleri için büyük önem taşımaktadır. Bu denetimler bakanlık tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde gerçekleştirilmekte ve servis araçlarının güvenliğinin sürdürülebilir olması amacıyla yapılmaktadır. Sık sık ve belirsiz zamanlarda yapılan denetimler servis hizmeti sağlayıcı firmaların da her konuda çok daha dikkatli ve titiz davranmalarını sağlamakta ve çocuklarımız güvenli, huzurlu yolculuk edebilmektedir” açıklamasında bulundu.