Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’de pişmaniyeye 30 Milyon TL!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı yatırım teşvik belgesi listesinde İpek Pişmaniye de yer aldı. İpek Pişmaniye 30 Milyon TL harcayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nisan ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı. Açıklanan belgelere göre Kocaeli’de 37 firmaya 1,1 Milyar TL’yi aşan yatırım desteği yapılacağı görüldü.

 

KARTEPE’DE

Kocaeli’de yatırım teşviki almaya hak kazanan firmalardan biri de İpek Pişmaniye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. İpek Pişmaniye, Kartepe’deki üretim merkezini büyütmeyi hedefliyor.

 

30 MİLYON, 20 İŞÇİ

İpek Pişmaniye, Bölgesel öncelikli yatırımı için en az 29 Milyon 900 bin liralık net yatırım yapacak. Bununla birlikte yapılacak yatırımla istihdam da geliştirilecek. İpek Pişmaniye bünyesine en az 20 işçi daha alınacak.

 

TONLARCA ŞEKERLEME

Yapılacak yeni yatırım ve istihdam hamlesinin ardından İpek Pişmaniye yılda 776 ton çikolatalı pişmaniye, 232 ton saray helvası, 128 ton lokum ve 964 ton kokolin-çikolata imal etmeyi hedefliyor.

 

NE İSTEDİLER?

Şirket yapacağı yatırım için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşvik başvurusunda bulundu. İpek Pişmaniye bakanlıktan, “KDV İstisnası, Sigorta Primi İşveren Hissesi 2 Yıl, Vergi İndirimi %50, YKO %15” talep etti ve kabul gördü.