Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’nin gençleri çok şanslı

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, YKS’ye girerek Kartepe’de ilk 10 içerisinde yer alan öğrencilere Balkan turu hediye ederek ödüllendirmişti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, bu sene YKS’de ilk 10’da yer bulan gençleri, Balkanlar’a düzenlenen bir tur ile ödüllendirdi. Bu tur kapsamında, 24-29 Ağustos tarihleri arasında Balkanları keşfeden gençler, ilçeye geri döndü.

BALKANLAR’DA KARTEPELİ GENÇLER

Başkan Kocaman, YKS’ye girmeden önce Kartepe’de eğitim gören ve sınavda ilk 10 içerisine giren öğrencilere verdiği sözü tuttu. Ferihan Feyza Tulansoy, Çağla Karakurt, Rumeysa Çin, Nisanur Doğan, Hanne Şule Torlak, Ahmet Doruk Akbaş, Mert Girginç, Alara Avcı, Rumeysa Uçar ve Semanur Karagöz, Kartepe’de ilk 10’a girerek bu özel tura katılma fırsatını yakaladılar.

BALKANLAR’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI

Dört gün süren bu özel turda Kartepe’nin gençleri, 18. yüzyıl Boşnak mimarisi örneklerinden Sebil, Osmanlı’dan kalan Bakırcılar Çarşısı, Fatih Sultan Mehmet adına yapılan Hünkar Camii gibi birçok tarihi yapıyı rehber eşliğinde gezdiler. Saraybosna’nın kurtuluşunu simgeleyen sönmeyen ateş, Mostar Köprüsü ve Plava Voda da gezdikleri yerler arasındaydı.

BAŞARILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Başkan Kocaman, gençleri ödüllendirerek onları motive ettiğini belirterek, “YKS öncesi bu sözü vermiştik ve sözümüzü tuttuk. Gençlerimizin kendi köklerini, tarihini tanıyarak yetişmesi önemlidir. Balkanlarda tarihle iç içe bir yolculuk gerçekleştirdiler. Tüm öğrencilere hayatlarında başarılar dilerim” dedi.