Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak

Kartepe’nin ilk kütüphanesi olan Kartepe Kütüphanesi Kent Meydanı Camii adresinde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Gençlerimizin kendini yetiştireceği yatırımları yapıyoruz. En hayati olan yatırım ise kütüphanemiz.” dedi.

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kent Meydanı Camii altında Kartepe Belediyesi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle, bin metrekarelik modern bir kütüphane Kartepeli vatandaşların hizmetine açıldı. Gerçekleştirilen açılış törenine Vali İlhami Aktaş, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KÜTÜPHANE NORMAL BİR TESİSE BENZEMİYOR

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman konuşmasına şunları söyledi: “Kartepe’de bu kütüphane ile bir ilkin açılışını yapmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Kütüphane yapmak normal bir tesis açmaya benzemiyor. Kartepe’nin güçlü bir ilçe olmadı için değerli büyüklerimizle var güçle çalışmaya devam ediyoruz.

EN HAYATİ YATIRIM KÜTÜPHANEMİZ

Evlatlarımız ve çocuklarımızın geleceği için eksiklerimizi tamamlıyoruz. Sanat evi açtık, Kartepe Belediyesi olarak genç akademi okulunu açtık. Gençlerimizin kendini yetiştireceği yatırımları yapıyoruz. En hayati olan yatırım ise kütüphanemiz. Kütüphanenin açılışında emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum. Kartepe’ye yakışan bir kütüphane oldu.”

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 1

KÜTÜPHANELER MEDENİYET TASAVVURUDUR

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu konuşmasında, “Ülkemizde 1296 kütüphaneyi vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bu kervana bir kütüphane katılmasının heyecanını yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Kütüphaneleri bir medeniyet tasavvurunun birincil önem taşıyan kurum olarak görüyoruz. Her kütüphanemizi yaşayan ve vatandaşın sosyal hayatına değer katan yerler olarak inşa ediyoruz. Yeni kütüphaneler için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 2

İNANCIMIZ İLK EMRİ OKU

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Sözümün başında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsanın ihtiyacı olan tek şey kütüphanedir. Biz şüpheye düşmeden de kütüphaneye gitmeliyiz. İnancımızın ilk emri oku. Bağdat yakıldığı zaman Bağdat ile kitaplar ve gelecek yıkıldı. Gençler kitapla aranızı iyi tutun. Burası içeri girdiğimiz susup kitapların konuşacağı bir mekan. Buraya hevesle girin.” dedi.

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 3

KÜTÜPHANENİN ÖZELLİKLERİ

Hayata geçirilen kütüphanede oyun konsolu alanı, çocuk kitapları bölümü, kafeterya, Z kütüphane, bilgisayar kullanım alanları ve ekip çalışmaları için özel alanlarıyla herkesin kendine dair bir yer bulabileceği bir mekan sunuyor. Kartepe, her yaştan ziyaretçiyi ağırlamaya hazır. Kartepe Kütüphanesi’nde 17 bin kitap, 30 çeşit sürekli yayın yer alıyor. Kartepe Kütüphanesi 7/24 hizmet verecek. Yeni nesil bu kütüphane, geleneksel kütüphane anlayışının ötesine geçerek hem öğrenme hem de eğlenceyi bir araya getiriyor.

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 4 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 5 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 6 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 7 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 8

Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 9 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 10 Kartepe’nin ilk kütüphanesi açıldı! Bu kütüphane hep açık olacak - Resim : 11

Kaynak: Emirhan Akman