Kastamonu Valiliğine, Ahmet Karakaya atandı Vali Ahmet Karakaya kimdir? Kaymakamı Ahmet Karakaya nereli? Ahmet Karakaya kaç yaşındadır?

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre Kastamonu Valiliğine, Ahmet Karakaya atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre 16 ilin valisi değişti. Kararnameye göre Kastamonu Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Karakaya getirildi.

Kastamonu Valiliğine, Ahmet Karakaya atandı Vali Ahmet Karakaya kimdir? Kaymakamı Ahmet Karakaya nereli? Ahmet Karakaya kaç yaşındadır?

1977 Kastamonu Taşköprü doğumlu Ahmet Karakaya, 19 Eylül 2024 Valiler Kararnamesi ile Bitlis Valisi olarak atanmış olan Karakaya’nın işte hayatı; Peki Vali Ahmet Karakaya kimdir? Kaymakamı Ahmet Karakaya nereli? Ahmet Karakaya kaç yaşındadır?

AHMET KARAKAYA KİMDİR?

Ahmet Karakaya 1977 yılında Kastamonu Taşköprü ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimi İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun olmuştur. 2000 yıllında ise yayınlanan kararname ile Mülki İdare Amirliği’ne ataması gerçekleşmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılında 9 ay süre ile İngiltere’nin Exeter Üniversitesine İngilizce Dil Kursuna görevlendirilmiştir. Bitlis Valisi Karakaya, Yüksek Lisans eğitimini ise 2009 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesinde tamamlamıştır. Evli ve üç çocuk babası olan Ahmet Karakaya, 19 Eylül 2024 yılında Valiler Kararnamesi ile Sancaktepe Kaymakamlığından Bitlis Valisi olarak atandı.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR