Katırcıoğlu ve Yıldızlı arasında hava kirliliği polemiği!

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun ‘Kocaeli’yi kötü havadan arındırdık’ sözlerine cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, ‘Ben başka şehirde mi yaşıyorum’ dedi.

Katırcıoğlu ve Yıldızlı arasında hava kirliliği polemiği!

TBMM’de günlerdir devam eden bütçe görüşmeleri bugün son buluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı bütçesi görüşmelerinde meclis kürsüsüne çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu yaptığı konuşmada, “Kocaeli bizim çocukluğumuzda hava kirliliğinden nefes alamadığımız, Körfezin kokusundan yazın bile pencerelerimizi açamadığımız bir şehirken şu anda doğa turizminin merkezi haline gelmiştir. 99 depreminde üzerine toprak atılan ilimiz şuan ekonomide Türkiye bütçesine en fazla katkı yapan ikinci il oldu. Yatırımlarımız pandemiye rağmen, 15 Temmuz’a rağmen, sellere, yangınlara ve 6 Şubat depremine rağmen yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor” ifadelerini kullanmıştı.

“BEN BAŞKA ŞEHİRDE Mİ YAŞIYORUM?”

Katırcıoğlu’nun Kocaeli’yi hava kirliliğinden ve kötü kokudan arındırıldığını ifade etmesine CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı tepki gösterdi. Bütçe görüşmelerinde Katıcıoğlu’nun açıklamalarına cevap niteliğinde konuşma yapan Harun Özgür Yıldızlı , “Ben başka şehirde mi yaşıyorum?” şeklinde yanıt verdi.

“ALİKAHYA’YA GİDERSENİZ GÖRÜRSÜNÜZ”

Yıldızlı konuşmasında, “Bütçe görüşmeleri sırasında sayın bakanlarımızın ve tüm milletvekillerimizin konuşmalarını takip etmeye çalıştım ama özellikle Kocaeli’nin iktidar vekillerinin konuşmalarını acaba ben başka bir şehirde mi yaşıyorum diye şaşkınlıkla takip ettim. Sayın vekiller çıkıp diyorlar ki Kocaeli’yi hava kirliliğinden, kötü kokudan kurtardık. Değerli vekiller, maçtan maça değil de sıklıkla Alikahya’ya giderseniz orada yaşayan vatandaşların nasıl bir koku ile yaşamak zorunda kaldıklarını görürsünüz. Bütçe üzerinden Kocaeli’deki yatırımlardan bahseden vekillerimizin çıkıp Kocaeli’de yarım kalan projelerden de bahsetmelerini beklerdim. Örneğin; su tutmayan Tepeköy Göleti, tabeladan ibaret Çayırova Devlet Hastanesi, uçak inmeyen havalimanı, yıllardır hizmete giremeyen metro hattı, Çayırova'daki uçak parkı, yolu olmayan Kocaeli Stadı ve daha bunun gibi nice projeler Kocaeli’yi yarım kalmış projeler kimliğine büründürmüştür.

“SEKA, PETKİM, İGSAŞ, YUVACIK BARAJI VE KOCAELİSPOR”

Tüm bunların yanında bir de çıkıp diyorsunuz ki bizden önce eser yoktu, ne yaptıysak biz yaptık. Doğru, buzdolabını da siz icat etmiştiniz, traktörü de siz getirmiştiniz. Kocaeli’de sizden önce bir SEKA kağıt fabrikası vardı, artık yok. Kocaeli’de PETKİM vardı, İGSAŞ vardı, geldiniz özelleştirdiniz. Bugün Kocaeli’de su sorunu yaşanmıyor ise bu sosyal demokrat belediyeciliğin eseridir. Kocaeli’nin trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirdiniz, sizden önce kentin ortak değeri Kocaelispor’du ancak onu da önce kapatmak istediniz, alternatif takım kurdunuz, sonra siyasallaştırdınız. Burada çıkıp kentin gerçeklerinden bahsetmek yerine pembe tablolar çizmek sadece kendinizi kandırmaktır. Keşke her şey anlattığınız gibi olsa ancak maalesef durum öyle değil. Bunu siz de biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ