KAYSERİ UÇAK KAZASI SON DAKİKA: Kaza Kırım Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kaza Kırım Nasıl Olur? Kaza Kırım Raporu Ne?

Milli Savunma Bakanlığı son dakika Kayseri'de SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğü açıklandı. 2 pilotun şehit düştüğü uçağın kaza kırıma uğradığı açıklandı. Helikopter ve uçak kazalarında duyulan kaza kırım ne demek merak eden vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki, kaza kırım ne demek? Uçak kaza kırım ne anlama gelir? İşte yanıtı..

KAYSERİ UÇAK KAZASI SON DAKİKA: Kaza Kırım Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kaza Kırım Nasıl Olur? Kaza Kırım Raporu Ne?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) son dakika şehit haberi verdi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi'nde SF-260D tipi eğitim uçağının düştüğü bilgisi verildi. Uçağın başlangıç eğitim için kullanılan uçak olduğu söylendi. İki pilotun şehit olduğu Kayseri uçak kaza kırım açıklaması yapıldı. Son dakika gelişmesi ardından çok sayıda vatandaş kaza kırım ne demek sorgusu yaptı. Peki, kaza kırım ne anlama gelir? Kayseri uçak kaza kırım nasıl olur? İşte yanıtı..

KAZA KIRIM NE DEMEK? NE ANLAMA GELİR?

Özellikle uçak ve helikopter kazalarında sıklıkla duyulan kaza kırım onarılabilecek düzeyde hasar anlamına gelir. Helikopterin veya uçağın kaza kırım sonucu düşmesi söz konusu aracın onarılmasına izin verilecek düzeyde hasar görmüş olmasıdır. Uçak kazası can kaybının olmaması durumunda kırım anlamına gelir. Can kaybının olması durumunda olay kaza olarak değerlendirilir.

UÇAK KAZA KIRIM NASIL OLUR?

Uçak kaza kırım teknik ya da fizikler aksaklıklar ve hava koşulları nedeniyle yanlış yapılan inişlerde ve kalkışlarda meydana gelir. Helikopterin kırıma uğramasının sebepleri farklılık gösterir. Kaza kırım durumunda kaza kırım raporu düzenlenir. İşin uzmanları bir araya gelerek kaza ile raporun hazırlanması arasındaki dönemde tespit ettikleri sorunları ve kazanın sebebini belirler.

Kaynak: ntv