Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KAYSERİDE SON DURUM NE? Kayseri’de ne oluyor? SON DAKİKA? Kayseri’deki Olaylarda 67 Gözaltı: Bakan Yerlikaya Açıklama Yaptı?

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası infial yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylarla ilgili 67 kişinin gözaltına alındığını açıkladı ve yabancı düşmanlığına müsaade edilemeyeceğini vurguladı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli

Son dakika haberine göre, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiası infial yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konu hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, olaylara ilişkin yaptığı açıklamada 67 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin küçük yaştaki bir çocuğa taciz iddiasının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A.’nın akrabası olan bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine çevredekiler tarafından yakalandığını belirtti.

67 Kişi Gözaltına Alındı

Suriye uyruklu I.A.’nın vatandaşlar tarafından güvenlik güçlerine teslim edildiğini belirten Yerlikaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanarak insani değerlerimize yakışmayan bir şekilde yasa dışı hareket edip Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Bu eylemler sırasında güvenlik güçlerimizin müdahalesi sonucu 67 kişi gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’den sonra dağılmıştır.”

“Yabancı Düşmanlığına Müsaade Edemeyiz”

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Güvenlik güçlerimiz, tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, aziz milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valiliği, Danişmentgazi Mahallesi’ndeki cinsel istismar olayıyla ilgili Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını ve çocuğun koruma altına alındığını açıklamıştı. İstismar iddiasının ardından kentte yaşanan olaylarda 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralanmıştı. Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin yayın yasağı kararı almıştı. Ayrıca, soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı da verilmişti.