Kayseri’de utanç: “Ömrümü harcadım, yaktılar. Tek suçum Suriyeli olmak”

Kayseri’de dün gece meydana gelen olaylar, kamuoyunu yaraladı. Bir Suriye uyruklu şahsın 5 yaşında bir çocuğu taciz etmesi üzerine, Suriyelilerin iş yerleri ve araçları ateşe verildi.

Kayseri’de utanç: “Ömrümü harcadım, yaktılar. Tek suçum Suriyeli olmak”

Kayseri’de gece yarısı Türkiye için tehlikeli bir gerginlik yaşandı. Suriye uyruklu bir şahsın, 5 yaşında bir çocuğu taciz ettiği görüntülerin ardından Kayseri’de halk ayaklandı. Tacizci şahıs emniyet tarafından gözaltına alınırken, kulaktan kulağa yayılan bu haber Kayseri’de bir öfke patlamasına neden oldu.

OPERASYONLAR SÜRERKEN…

Türkiye’nin Kuzey Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye karşı yürüttüğü mücadelede sonuç almaya devam ederken, yaşanan bu ırkçı ve faşizan yaklaşım, uluslararası toplumda da ülkemiz aleyhinde bir doneye dönüştü. Yaşanan bu çirkin hadisenin ardından Suriye uyruklu bir şahsın paylaştığı video ise gündem oldu.

“ÖMRÜMÜ HARCADIM, YAKTILAR”

Kayseri’de öfkeli kalabalık, suçun bireyselliği konusunu tamamen rafa kaldırarak Suriyelilere karşı adeta bir içsavaş niteliğinde hadise gerçekleştirdi. Arabası yanan bir Suriyeli, “Bu arabayı almak için ömrümü harcadım. Yaktılar şimdi. Tek suçumuz Suriyeli olmak” notuyla bir paylaşımda bulundu. O video sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Kaynak: Pelin ÖZDEMİR