Kayserispor neden puan silme cezası aldı? Kayserispor ceza mı aldı, neden?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, yaptığı son değerlendirmeler sonucunda Süper Lig'den Kayserispor, 1. Lig'den Altay, Giresunspor, Erzurumspor, 2. Lig'den Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor'a 3 puan tenzili cezası verdi. İşte detaylar:

Kayserispor ve Diğer Kulüpler Neden Cezalandırıldı?

TFF Kulüp Lisans Kurulu, ulusal kulüp lisans sistemi kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda 3 puan silme cezası verilen kulüpleri açıkladı. Kayserispor'un yanı sıra Altay, Giresunspor, Erzurumspor, Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor da bu cezalardan nasibini aldı.

Verilen cezanın nedeni olarak, kulüplerin ulusal lisans başvurularında belirlenen kriterlere uyum sağlayamamış olmaları gösterildi. Kulüplerin Sportif, Futbol Sosyal Sorumluluk, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali Kriterlere göre yapılan incelemeler sonucunda eksikliklerini tamamlayamayan bu kulüplere ceza uygulandı.

TFF Açıklaması:

TFF, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan; Trendyol Süper Lig'den Mondihome Kayserispor, Trendyol 1. Lig'den Altay, Bitexen Giresunspor, Erzurumspor FK, TFF 2. Lig'den Bursaspor, Nazilli Belediyespor ve Zonguldak Kömürspor A.Ş kulüplerine 3 puan tenzili cezası verdi." ifadelerini kullandı.

Bu kararın ardından kulüpler, eksikliklerini gidererek bir sonraki değerlendirmeye hazırlık yapacak. Özellikle lisans kriterlerine uyum sağlamayan kulüpler, alınan cezaların etkisiyle mücadele edecekleri liglerde zorlu bir süreçle karşı karşıya kalacaklar.