Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kedi katili tutuklanmadı

İstanbul’da yılbaşı gecesi yaşanan olayda Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırarak öldüren İbrahim Keloğlan hakkında karar verildi. Keloğlan, kediyi şiddet uygulayarak öldürdüğü olayda tutuklanmadı. 

İstanbul'da yılbaşı gecesi yaşanan

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde yılbaşı gecesi yaşanan olayda Eros isimli kediye şiddet uygulayarak öldürdü. Olayın duruşması bugün Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Keloğlan ile taraf avukatlar katılırken, hayvan hakları savunucuları da salonda yer aldı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezinin davaya katılım talebi mahkeme tarafından reddedilirken, siyasi partilerden ve STK avukatlarından da davaya katılım talebi oldu.

“BİR ANLIK PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ”

İbrahim Keloğlan duruşma yaptığı açıklamada; “Daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alalarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi” sözlerini kullanması üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TEŞVİK ETTİLER”

İbrahim Keloğlan savunmasının devamında ise bir hayvan barınağına bağışta bulunduğunu ifade etti. Keloğlan; ” Elimden geldiğince bunları yapmaya devam edeceğim. Psikolojik destek alacağıma söz veriyorum. Bu olay yanlış lanse ettirilerek halkı kin ve düşmanlığa teşvik ettiler” dedi. Bunun üzerine hakim ise sanığa; ‘İçinden geleni söyle, ezber yapma’ uyarısını yaptı.

“İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAK HALE GELDİM”

Keloğlan; “”İnsan içine çıkamayacak hale geldim. Alacağım hiç bir cezanın şimdiye kadar yaşadıklarımın yanında bir önemi yoktur. Söylediğim her şey doğru ve gerçektir. Çok pişmanım. Hatamı kabul ediyorum. Benim hala kedim var. Bu olaydan önce de kedim vardı. Bunların hepsi mevcut delillerle sabittir. Ben zaten hayvan sevgisi olan bir insanım” ifadelerini kullandı. Müvekkilinin savunmasının ardından söz verilen Keloğlan’ın avukatı, “Müvekkilimin beraatini talep ediyoruz. Zaten kendisi toplum nezdinde cezasını çekmiştir. Bundan sonrasında da çekmeye devam edecektir. Müvekkilin olayın öncesinde yaşadıkları ve olay esnasındaki psikolojisi dikkate alınmasını talep ediyorum. Ben de bir kedi sahibiyim” sözlerini kullandı. Müşteki olarak salonda bulunan Ebubekir Fırat ise hayvan sahibi olmadığını fakat kedinin bakımını üstlendiğini ve kendisinin psikolojik anlamda zarar gördüğünü dile getirdi.

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı ve Keloğlan’ın alt hadden ayrılarak üst hadde yakın hapis cezasıyla tutuklanarak cezalandırılmasını istedi. Mütalaanın açıklanması sonrasında ise mahkemeden alkış ve çığlık sesleri yükseldi.

YURT DIŞI YASAĞI

İbrahim Keloğlan’a son sözünün sorulması üzerine Keloğlan; “Devletime güveniyorum. Bu güne kadar hiç bir yere kaçmadım. Buradayım” dedi. Mahkeme, karar için ara verirken, salon boşaltıldı ve hayvanseverler sanığa saldırmaya çalıştı. ‘Kasten hayvan öldürme’ suçu nedeniyle 2 yıl 6 ay hapis cezası alan sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirilirken, adli kontrol hükümleri uygulandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hırsızlık suçundan
Sıradaki Haber 14 yıl cezası vardı: Yakalandı!