Kedi sahibi kızlara dehşet saldırı! İki kişi gözaltında

İstanbul Küçükçekmece'de 24 Temmuz Çarşamba günü yaşanan olayda, kedi besleyen iki kız kardeş, komşularının şiddetli saldırısına uğradı.

Kedi sahibi kızlara dehşet saldırı! İki kişi gözaltında

Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 5 katlı apartmanın giriş katında meydana gelen olayda, Nilgün ve Nilüfer Tanca kardeşler, kedilerin tedavisini yapıp sahiplendiriyorlardı. Kedilerden rahatsız olan ve bu durumu tartışmaya açan komşuları ile aralarında gerilim yaşanmıştı. Önceki tartışmaların ardından, Yavuz H. ve oğlu Berkay H. adlı komşular, 24 Temmuz'da tekrar bir tartışma başlattı. Bu sefer tartışma şiddet boyutuna taşındı ve Yavuz H. ile oğlu, kedilerin beslenmesini istemediklerini ve binada kokuya neden olduklarını öne sürerek Nilgün ve Nilüfer Tanca kardeşlere saldırdı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Saldırı sırasında Nilgün ve Nilüfer Tanca kardeşler tekme ve yumruklarla darp edildi. İki kardeş bayıldı ve olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, hemen müdahalede bulundu. Yaralı kardeşler ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Nilgün Tanca'nın sol elmacık kemiğinde kırıklar oluşmuş ve gözünde görme kaybı yaşandığı tespit edildi. Diğer kardeşin tedavisi ise devam ediyor. Polisin gözaltına aldığı baba ve oğlu, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

TEHDİT EDİLDİK

Nilüfer Tanca, saldırının ardından hala ölüm tehditleri aldıklarını ve üzerlerine benzin döküp yakılmakla tehdit edildiklerini belirtti. Tanca, "Yüzümüze darp aldığımız için kendimizden geçmişiz. O anı hatırlamıyorum. Devletimiz bize sahip çıksın, adalet istiyoruz. Annem ve babam yaşlı, dışarı çıkamıyorlar. Şu an uzaklaştırma kararı çıkartılıyor. Sadece hayvan sevmek suçumuz, başka hiçbir şey yapmıyoruz" diyerek yardım çağrısında bulundu. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak: İHA