Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Keleş’ten depreme hazırlık platformu önerisi!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, birlik kongresinde yaptığı konuşmada Kocaeli’den depreme hazırlık platformu kurulmasın önerisinde bulundu

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı

Kocaeli Müteahhitler Birliği 4’üncü olağan kongresi bugün kocaeli Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. 120 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 13 yönetim kurulu üyesi seçilecek. Mevcut Başkan Oğuzhan Keleş’in tek aday olduğu kongrenin Divan Başkanlığını Metin Alan seçilirken, katip üyeliklerini ise Faruk Mamik ve Zekai İren gerçekleştirdi. Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Veysel Tipioğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri Muhip Kanko ve Özgür Harun Yıldızlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Cumhurbaşkanlığı Etik Kurulu Üyesi İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, İMO Başkanı Ali Akgün, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Nilay Merttürk, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İl Müdürleri

“DEPREM MİLLİ GÜVENLİK SORUNU”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Oğuzhan Keleş, gerçekleştirdi. “Ev sahibi olmayı bekleyen 5 milyon vatandaşın talebi ve 6 milyon konutun kentsel dönüşüm beklediği öngörülmektedir” diyerek konuşmasına başlayan Oğuzhan Keleş, “Topraklarımızın deprem riski altında oluşu depremin bir milli güvenlik sorunu olduğu ortadadır. İnşaat sektörünün önemini görmekteyiz. Ülkemizde istihdama en büyük katkıyı veren inşaat sektörü yüzde 7,8 oranında büyümüştür. Bu büyümede deprem bölgesinin imarı itici güç olmuştur” ifadelerini kullandı.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ GERİLEDİ”

Enflasyon ve döviz artışı nedeni ile inşaat maliyetlerinin 10 kat arttırığını ifade eden Keleş bu durumun vatandaşın konuta erişimini zorlaştırğını ifade etti. Keleş konuşmasının devamında, “2018 yıllarının sonunda kadar 900 bin konut üreten sektörümüzde 530 bin konuta kadar gerilemiştir. Paydaşlarımız zor duruma düşmüştür. Kamuya iş yapan firmaların ayakta kalması sektörümüz için önem arz etmektedir. Yüksek inşaat maliyetlerinden dolayı konuta erişimi kolaylaştırmak için arsa maliyetini düşürmek adına belediyelerimizin konut imarlı arsa üretmesi gerekiyor” dedi.

“SADECE İSTEMEK YETMEYECEK”

Kentsel dönüşüm için insan kaynağının doğru planlanması gerektiğini ifade eden Keleş, “1999 yılında 18 bin canımızı kaybettik. Depremden bu yana kadar kentsel dönüşümde arzu ettiğimiz noktaya gelemesek de çalışmalar gerçekleştirdik. Şehri depreme hazırlama konusunda başarı yakalamak istiyorsak sadece istemek yetmeyecektir. Şehrimizi olası bir depreme hazırlamak kolay değildir. Yerinde dönüşüm ile ihtiyaç duyulan yol sosyal donatı gibi ihtiyaçları gidererek güvenli yaşam alanı oluşturmaktayız. İstanbul’da bulunan yarısı bizden kampanyasının Kocaeli’de de uygulanması gerekiyor” dedi.

“PLATFORM ÖNERİSİ”

Kocaeli Valisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentin tüm dinamiklerinin yer aldığı bir depreme hazırlık platformu kurulması önerisinde bulunan Keleş, “Şehrimizin tüm dinamiklerinin bulunduğu depreme hazırlık platformu kuralım. Tüm paydaşların görüş ve önerilerinin alınarak şehrimiz için gayret gösterelim. Büyük ve Güçlü Türkiye’nin inşası için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.

YÖNETİM KURULU ASİL
Oğuzhan Keleş
Abdullah Üstübi
Cem Karaduman
Cengizhan Cin
Emre Çakar
Fatih Altay
Ferhat Ergün
İlhan Akkurt
İsmail Kova
Mert Pekdemir
Nurali Paşaoğlu
Ulaş Erenkaya
Yakup Kadri Ekşi
DENETİM KURULU ASİL
Mikail Kayacı
Cumali Yalçınkaya
Selim Aşar
Tahir Metin Alan
Zekai İren
Faruk Mamik
Recep Öztürk
Mehmet Olhan
Muhammet Cihat Demirtaş
Kadir Zortaş
Muammer Çelik
Abdurrahman Çuhadar
Oğuz Şerefalioğlu
Hasan Tahsin Karaosmanoğlu