Kemal Halıcı: Kafayı mı yediniz gençler! İyi bir ustanın kazandığı maaş…

AGD Kocaeli eski Başkanı Kemal Halıcı, sosyal medya hesabından hayli dikkat çeken bir yazı yayınladı.

Kemal Halıcı: Kafayı mı yediniz gençler! İyi bir ustanın kazandığı maaş…

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi'nin 6 yıl boyunca başkanlığını yürüten, yaklaşık 1 yıl önce görevinden ayrılan Kemal Halıcı, sosyal medya hesabından oldukça dikkat çeken bir açıklama yaptı. İyi bir ustanın kazandığı maaşlara dikkat çeken Halıcı, “Marangoz olun, fayans döşemeyi öğrenin. Kafayı mı yediniz de hepiniz biyoloji, kimya, felsefe okuyorsunuz? Bilim aşkıysa Çemçük Üniversitesi bilmem ne fakültesinde ne yapıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Halıcı, bu yazının altına alıntı olduğunu ifade eden ibare de ekledi.

ÇEMÇÜK ÜNİVERSİTESİ

İşte Kemal Halıcı’nın o açıklaması:

“Marangoz olun gençler. Musluk tamir edin. Fayans döşemeyi, anten takmayı, araba tamir etmeyi, format atmayı falan öğrenin. Kafayı mı yediniz de hepiniz biyoloji, kimya, fizik, felsefe okuyorsunuz? Bilim aşkıysa bunu niye Çemçük Üniversitesi bilmem ne fakültesinde yapıyorsunuz? 2 milyon kişinin girdiği sınavda 1 milyonuncu olup yerleştiğin üniversiteden hayır bekliyorsun.

O ÜNİVERSİTELER KAPATILSIN

Olmaması gereken bir Üniversitenin olmaması gereken bir bölümünde 4 yıl git gel yapıp meslek sahibi olmayı düşlüyorsun. Günümüzde üniversite mezunları 15-20 bin TL'ye iş bulamazken, iyi bir usta en az 2-3 katı para kazanıyor. Adı Üniversite olan özel şirketler kapatılsın, yerine elektrikçi, tornacı, atölye, mesleki eğitim merkezleri açılsın.. Alıntı.”

Kaynak: HABER MERKEZİ