Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kent protokolü Cumhuriyet Resepsiyonunda buluştu! “Farklı etnik gruplardan rahatsız değiliz”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeni ile düzenlenen resepsiyonda kent protokolünü ağırladı. Etkinlike konuşan Seddar Yavuz, “Farklı etnik gruplardan rahatsız değiliz. Çünkü biz onlarla güçlüyüz. Biz küresel bir devletiz” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

Aziz Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri ilimizde de coşkuyla gerçekleşti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yıldönümü kutlama programı kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunda kent dinamiklerini ağırladı.

KENT PROTOKOLÜ CUMHURİYETİ KUTLADI

Kocaeli Kongre Merkezinde akşam saatlerinde düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonuna Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Saadettin Hülagü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, BARO Başkanı Mehmet Gül, Kocaeli birim müdürleri, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Deva Partisi İl Başkanı Zeynep Sudan, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Aslan, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Arabacı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve şehit babası Şaban Arlı, daire müdürleri,
gaziler ile şehit ve gazi yakınları öğrenciler ile davetliler katıldı.

“DÜN BÜYÜK İŞLER BAŞARDIYSANIZ YARIN DA BAŞARMAK MÜMKÜN”

Etkinlike konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “ Cumhuriyetimizin 100 üncü yılını ve Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum. Dünyay yöneten büyük bir imparatorluktan sonra acılarla sınanmış bir milletin yeniden dirilişi ve kıyamının yüzyılda onurluyuz gururluyuz. Milli mücadelemizin eşsiz komutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Hepimizin bildiği gibi büyük milletlerin 100 yıl sonra yeniden diriliş ve kıyama kalıyor. Büyük işler başarmış sanız yarın da büyük işler başarmak mümkündür. O açından dünyanın en büyük milletlerinden biri Türk milletidir.

“TÜRK MİLLETİ ASİMİLE ETMEZ”

Biz türk milletinin evlatlarına güveniyoruz. İnsanlığımıza, vicdanımıza güveniyoruz. Yüce bir medeniyetin mensubuyuz. İslam dünyasının liderliği ve bu vasfımızı kaybetmedik. Gönül coğrafyamıza arkamızı dönmedik. Dünyadaki tüm mazlumlara ışık olmakta kararlıyız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı diriliş ve kıyam yüzyılı. Bu inançla daha çok birbirimizi sevmeliyiz ve kenetlenmeliyiz. İçimize ekilmiş nifak tohumlarına itibar etmemeliyiz. Bugün benzer zorluklar yaratılmak isteniyor. Biz çok daha büyük ve güçlüyüz. Türk milleti içine alır ama asla asilmile etmez. İnancını yaşatmaya devam eder. Farklı etnik gruplardan rahatsız değiliz. Çünkü biz onlarla güçlüyüz. Biz kürselel bir devletiz. Bu mesajların doğru algılanması başarılarımızın sırrıdır. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu bizleri muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak vizyonu içeriyor.

“ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ”

Yeni bir anlayışın rotasındayız. Bu değişim ve dönüşüm hepimizin beklediği bir değişim ve dönüşümdür. Çok çalışacağız, çok başarılı olacağız ve asla bu azizi topraklarda düşman izi olmayacak. Biz ezanlarımızı dinlemeye al bayrağımızı izlemeye devam edeceğiz. Özellikle bu kutlamalarda büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kıymetli vekillerimize, bayrak asmada yardımcı olan ilçe belediyelerimize şehirdeki her kardeşimize şükranlarımı arz ediyorum. Bayrak onurumuz, şerefimiz ve namusunuzdur. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” dedi.