Kentsel dönüşümde kira desteği arttı: Kocaeli'de bakın ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında uygulanan kira desteğini artırdı. Yeni ücretlendirmeyle birlikte Kocaeli'deki destek 3 bin 750 TL'ye yükseldi.

Kentsel dönüşümde kira desteği arttı: Kocaeli'de bakın ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı evleri kentsel dönüşüme giren binalarda yaşayan vatandaşlara yönelik olarak verdiği destekleme ücretini Mart 2023'ün ardından bir kez daha arttırdığını açıkladı. Bakanlığın internet sitesinden ilan edilen rakamlar sonucunda destekleme ücretleri İstanbul'da 5 bin 500 liraya, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa'da da 4 bin 500 liraya çıkarken; Kocaeli ile birlikte geriye kalan büyükşehirlerde de destek 3 bin 750 TL'ye yükseldi. Diğer şehirler ise 3 bin TL olarak belirlendi.

EV SAHİPLERİNE AYLIK, KİRACILAR BİR KERE

Ev sahiplerine aylık, kiracılara ise bir kereye mahsus destek verilen uygulama kapsamında kiracılara defaten iki kira destek bedeli yapılıyor. Kiracı ve konutta oturma hakkı bulunan kişiler için de bir defalığına mahsus ödeme gerçekleşiyor. Sınırlı ayni hak sahibine ise İstanbul'da 27 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 22 bin 500 lira, Kocaeli’nin de içinde yer aldığı diğer büyükşehirlerde 18 bin 750 lira, diğer şehirlerde 15 bin lira ödenecek.

KOCAELİ'DE AYNİ HAK SAHİBİNE 18 BİN 500 TL

Kiracılar için İstanbul'da 11 bin lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 9 bin lira, Kocaeli'nin de aralarında yer aldığı diğer büyükşehirlerde ise 7 bin 500 lira olarak gerçekleştirilecek. Büyükşehirlerin dışında kalan diğer şehirlerde ise 6 bin lira ödeme yapılacak. Ayrıca sınırlı ayni hak sahibine de İstanbul'da 27 bin 500 lira, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 22 bin 500 lira, Kocaeli ve diğer büyükşehirlerde 18 bin 500 TL, büyükşehirlerin dışında kalan illere de 15 bin TL ödeme yapılacak.

RİSKLİ YAPILARDA 18 AY, ÇOK RİSKLİ YAPILARDA 48 AY

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı riskli yapılardaki kira yardımını 18 aya, çok riskli ve rezerv yapı alanlarında da en fazla 48 aya kadar kira yardımı yapıyor. İzmit'te Cedit, Derince'de Deniz ve Gölcük'te de Merkez Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ