Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kerem ve Orkun dünya basınında! ‘Türk lokumları’

Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız’a konuk olan Benfica’nın Türkleri şov yaptı. Karşılaşmayı 2-1 önde bitiren Benfica’nın golleri Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’den geldi. İkilinin performansı Dünya basınının dikkatinden kaçmadı.

Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız’a konuk

Galatasaray’dan 12 milyon Avro karşılığında Portekiz ekibi Benfica’ya transfer olan Kocaelili Kerem Aktürkoğlu, Benfica’da çıktığı ilk resmi maçta fileleri havalandırma başarısı göstermişti. Portekiz Süper Ligi’nde Santa Clara karşılaşmasında ağları gören Kerem, Şampiyonlar Ligi’ni de boş geçmedi. Şampiyonlar Ligi’nde Kızılyıldız’a konuk olan Benfica, 9. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle öne geçti. Benfica, 29. dakikada Orkun Kökçü’nün golüyle farkı ikiye çıkardı. Ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktada kazanılan serbest vuruşta topu başına geçen Kökçü, şık bir gole imza attı.

“TÜRK LOKUMLARI”

Milli futbolcularımızın bu performansı dünya basınının dikkatinden kaçmadı. ABD’li spor kanalı ESPN, ikili için ‘Türk lokumu’ tabirini kullanarak Benfica’nın galibiyetindeki rollerini vurguladı. İngiliz haber ajansı Reuters, “Benfica, Kızılyıldız’ı Türk lokumları ile yendi” ifadelerini kullanırken karşılaşmada 25 metreden frikik golü atan Orkun Kökçü’nün golünü harika olarak nitelendirdi. İngiliz BBC, Kerem için “Avrupa’da çıktığı ilk maçta farkını gösterdi” yorumunu yaptı. France 24, “Benfica, Sırbistan’da Kızılyıldız’a karşı, Türk ikili Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün ilk yarıdaki golleri sayesinde 2-1’lik galibiyet elde etti” diyerek oyuncularımızın performanslarını öne çıkardı.

“BÜYÜ YAPTILAR”

Portekiz basını da Kerem ve Orkun performanslarından övgüyle bahsetti. Record, ikili için “Türk büyüsü yaptılar” derken JD, “Benfica bu ikili sayesinde galibiyete uzandı” ifadelerini kullandı. O jogo ise “Benfica, Kerem ve Orkun ortaklığı ile zafere uzandı” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Harb-İş’e üye binlerce işçi, Gölcük
Sıradaki Haber Gölcük’te işçiler ayakta: İşçi burada hükümet nerede?