Kesinlikle sınıfı geçtiler!

Kocaelispor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında deplasmanda Alanyaspor’a ilk yarıda yediği serbest vuruş golü ile 1-0 mağlup oldu ve elenerek lige döndü. Maç özelinde merak edilen konuların başında fazla süre bulamayan futbolcuların ortaya koyacağı performans geliyordu. Genel olarak bakıldığında ortaya koyan mücadele ve oynanan oyun sınıfı fazlası ile geçti. İşte maçtan detaylar.

Kesinlikle sınıfı geçtiler!

11’İMİZ

Alanya Oba Stadı’ndaki maça Kocaelispor Harun Tekin, Onur Atasayar, Mehmet Yılmaz, Alihan Kubalas, Yusuf Abdioğlu, İbrahima Fofana, Emre Nefiz, Yusuf Emre Gültekin, Mesut Can Tunalı, Cem Ekinci ve Chrıstıan Kouakou 11’i ile başladı. 13. dakikada Alanyaspor'da Sisto ceza sahası dışında kaleyi yokladı, Harun gole izin vermedi.

SERBEST VURUŞTAN ATTILAR

15’te Anderson’un vuruşunda meşin yuvarlak dışarıya çıktı. 2 dakika sonra sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Leroy Fer kafa vuruşu ile kaleyi yokladı, top yine Harun’da kaldı. 23’te Alanyaspor’un golü geldi. Kullanılan serbest vuruşta maç boyunca hakemle didişen Balkovec'in vuruşunda top filelerle buluştu. 39’da Kocaelispor'da Yusuf Emre Gültekin'in kaleyi yokladı ancak sonuç çıkmadı.

KARŞILIKLI ATAKLAR

40. dakikada Kocaelispor serbest vuruş kazandı, Yusuf Emre Gültekin'in kaleye gönderdiği top direkten döndüç 41’de bu kez Mesut Can Tunalı'nın sağ kanattan ceza sahasına girer girmez pasını verdi, penaltı noktası üzerindeki Kouakou'nun şutunda top direğin yanından dışarıya çıktı. 43’te Anderson'un şutunu Harun son anda çıkardı, boşta kalan top Efecan’a gelmek üzereyken Harun bu topu da yakaladı.

NET GOL KAÇIRDIK

43’te Kocaelispor gole yaklaştı. Onur Atasayar sol kanattan topu ortaladı, Cem Ekinci kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Yavuz şık bir kurtarışa imza attı. 45’te bu Alanyaspor'un topu direkten döndü, Anderson direği nişanladı. İlk yarıda başka pozisyon olmadı. İkinci yarıdaki tempo ilk yarıya oranla daha düşüktü. 69’da Anderson sağ çaprazdan topu ağlara gönderdi ancak kalkan ofsayt bayrağı filelere giden topun gol değeri kazanmasını önledi.

HARUN İYİ MAÇ ÇIKARDI

75’te oyuna giren Amaral 77’de sol ayağı ile kaleye şut çekti, top üstten farklı şekilde dışarıya çıktı. 88’de Harun Tekin iki önemli top çıkardı. Önce Oğuz, ardından Cordova kaleye topu gönderse de iki pozisyonda da Harun çok iyi kurtarışlar yaptı. 90’da Cem Ekinci sol kanattan ceza sahasına girdi, topu kaleye gönderdi, savunmadan seken üstten kornere çıktı.

CUMARTESİ BANDIRMA’DAYIZ

Kalan sürede başka önemli pozisyon olmadı ve Alanyaspor’a duran top golü ile 1-0 mağlup olan Kocaelispor kupaya veda etti. Yarın (Çarşamba) şehre dönecek olan yeşil siyahlılar cumartesi günü deplasmanda Bandırmaspor ile karşılaşacak. Maç saat 13.30’da başlayacak.