Kesintisinin ardından TON tekrar çevrimiçi oldu

TON Vakfı , 28 Ağustos'ta X sayfasında "TON artık normal şekilde blok üretiyor! Tekrar çevrimiçiyiz" diye bildirdi . TON işlem tarayıcısı Dton.io'dan alınan verilere göre , TON blok zinciri yeni bloklar üretmeye geri döndü.

Kesintisinin ardından TON tekrar çevrimiçi oldu

TON Vakfı, kullanıcılarına tüm kripto para işlemlerinin gerçekleştirileceğini ve blok üretiminin kısa süreli aksaması nedeniyle hiçbir varlığın kaybolmayacağının güvencesini verdi. Açık Ağ (TON) blok zinciri, ağının birkaç saat boyunca yeni blok üretmeyi durdurmasına neden olan sorunlar yaşadıktan sonra tekrar çevrimiçi oldu.

DOGS AIRDROP'UN PEŞINDEN TON BLOK ÜRETIM KESINTISI YAŞANDI

TON'dan gelen son güncelleme, TON Vakfı'nın ağdaki anormal yük nedeniyle blok üretiminde kesinti yaşandığını resmen bildirmesinden iki saat sonra geldi. Kesintilerin, Telegram topluluğunun ruhunu ve kültürünü temsil etmek üzere tasarlanmış yeni bir TON tabanlı memecoin olan Dogs (DOGS) airdrop'unun neden olduğu alışılmadık ağ tıkanıklığından kaynaklandığı iddia edildi. TON, "Birçok doğrulayıcı eski işlemlerin veritabanını temizleyemiyor ve bu da fikir birliğinin kaybolmasına yol açıyor" dedi. Vakıf, TON Core'un konsensüsü yeniden sağlamak amacıyla doğrulayıcılara TSİ 04:00'te yeniden başlama çağrısı yaptığını belirtti. TON Vakfı, "İşlemlerinizin gerçekleştirileceğinden ve sorun nedeniyle hiçbir kripto para varlığının kaybolmayacağından emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Kesintisinin ardından TON tekrar çevrimiçi oldu - Resim : 1

DOGS NEDIR VE TON BLOK ZINCIRINDE NEDEN SORUNLARA YOL AÇTI?

Temmuz 2024'te resmen tanıtılan Dogs, TON blok zincirinde çalışan yeni bir memecoin'dir ve "en Telegram'a özgü memecoin" olarak pazarlanmaktadır. Yardımcı token, 24 Ağustos'ta Fransa'da tutuklanan Telegram kurucusu ve CEO'su Pavel Durov tarafından tanıtılan bir maskot olan Spotty'den esinlenmiştir.

Dogs'un lansmanı, kullanıcıların TON ekosistemine olan artan ilgisi nedeniyle TON'da muazzam bir tıkanıklığa yol açtı. Telegram'daki resmi Dogs kanalı olan Dogs Community, lansmanından bu yana iki aydan kısa bir sürede yaklaşık 17 milyon aboneye ulaşarak kullanıcılar arasında büyük bir popülerlik kazandı.

Köpekler Topluluğu'nun X üzerindeki resmi hesabı, ilk paylaşımın 11 Temmuz'da yayınlanmasından bu yana 3,9 milyon kullanıcıya ulaştı .

Kesintisinin ardından TON tekrar çevrimiçi oldu - Resim : 2

Dogs'un Binance, Bybit, OKX, Bitget ve Gate gibi büyük borsalarda resmi olarak listelenmesi, Durov'un Paris'te tutuklanmasıyla ilgili ilk haberlerin yayınlanmasının ertesi günü gerçekleşti .

İlgili: TON Topluluğu, Pavel Durov'un serbest bırakılması için Fransa'ya açık mektup yayınladı TON blok zinciri daha sonra kullanıcılar zincir üzerinde airdrop'lanan Dogs token'larını talep etmek için acele ettikçe büyük bir ağ tıkanıklığıyla karşılaştı. 26 Ağustos'ta, birden fazla kullanıcı Telegram'daki Cüzdan'da ağ etkinliğindeki alışılmadık bir artıştan kaynaklanan sorunlar bildirdi .

DÖRT MILYON KULLANICI DOGS TOKEN'I TALEP ETTI

Telegram kullanıcılarının kripto para alıp satmasına ve saklamasına olanak tanıyan üçüncü taraf bir uygulama olan Telegram Wallet'tan bir sözcüye göre, Dogs'un 26 Ağustos'ta token oluşturma etkinliğini düzenlemesinin ardından dört milyon kullanıcı cüzdan üzerinden Dogs token'larını talep etti. Temsilci 27 Ağustos'ta Cointelegraph'a yaptığı açıklamada, "Bu, neredeyse benzeri görülmemiş seviyelerde zincir üstü aktiviteye yol açtı - talep süreci saniyede 67.000'in üzerinde işlem sayısına ulaştı ve bu, Notcoin'in token oluşturma etkinliği sırasında deneyimlediğimiz önceki tüm zamanların en yüksek seviyesini çok aştı." dedi. Sözcü, Telegram'daki Cüzdan'ın, zincir içi talep süreci sırasında istikrarlı hizmet sağlamak için bazı özellikleri kısmen devre dışı bırakmaya karar verdiğini belirtti.

Temsilci şunları ekledi:

“Cüzdan'a para yatırdığını iddia eden 4 milyon kullanıcıdan 1,6 milyonu, token'larıyla halihazırda bir etkinlik gerçekleştirdi; bu, token'larını başka bir Telegram kullanıcısına göndermek, bunları bir Cüzdan Kazanç kampanyasına yatırmak veya P2P piyasası aracılığıyla diğer kripto para birimlerine çevirmek olabilir.”

Kaynak: Senem KOÇMAN